Skocz do zawartości

[sztyca] jaki rozmiar zacisku?

almaster

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Mam w ramie miejsce na sztycę 30,4. Zrobiłem sobie redukcję na 27,2, jednak pewnie to nie ma znaczenia. Jakiego rozmiaru zacisku potrzebuję?

Napisano

Zacisk musi być taki jaki pasuje na rurę podsiodłową zapewne masz ten co był przy ramie, a jak nie to poszukaj dane techniczne tej ramy i będziesz wiedział jaką powinien mieć średnicę. Co do przejściówek... :icon_confused:  nie chcę Cię martwić, słaby to patent wcześniej czy później będzie z tym więcej problemów niż pożytku. 

Napisano

O to się nie martwię, dużo osób z tego co czytałem ma i chwali sobie, jeden ze znajomych też ma tą samą co ja, zrobioną przez sklep rowerowy, wygląda identycznie jak cane creek. Ponad 2 lata i nic się u niego nie dzieje.

Napisano

Ja miałem właśnie przejściówkę cane creeka i szybciej się jej pozbyłem niż założyłem no, ale własne patenty może lepsze są niż firmowe, a zacisk musi mieć średnicę podsiodłówki. Jak masz suwmiarkę to możesz sam zmierzyć i takiego szukać zacisku. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...