Skocz do zawartości

[1200-1500zł] MTB/XC - podstawa do rozbudowy

Xazz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

dysponuję kwotą max 1500 zł i zamierzam kupić rower. Ma mi służyć na codzień do jazdy po mieście, a w weekendy na wyjazdy do lasu. Lubię jezdzić na trochę cieższych terenach - delikatne uskoki, korzenie, nierówności, zjazdy i podjazdy - oczywiście nie jest to DH jednak chciałbym mieć rower gotowy od czasu do czasu na wyzwanie, chciałbym się z nim też wybrać w góry.

Druga sprawa jest taka, że zamierzam rower udoskonalać, kupić lepszy amor, hydrauliczne hamulce itd...

Jakie obecnie są najlepsze opcje?

WIem, że na każdych forach jest tendencja do pomocy w stylu "dołóź kilka stów i kup..." - ja jednak i tak nadwyrężłem budżet i chcę zostać przy 1500 zł.

Mój wzrost to 183 cm, waga 86 kg.

Dzięki i pozdrawiam!

Napisano

Za takie pieniądze baza do rozbudowy? Chyba tylko Kross Level A2 2013 (w Martes Sport Kross Black Edition 2) ma w miarę rozwojową lekko sportową ramę.

Tu masz mega-temat użytkowników z propozycjami rozbudowy:

http://www.forumrowerowe.org/topic/116200-rower-kross-level-a2-2012/

Tylko jak chcesz przejść w przyszłości na hydrauliki, to kupując teraz A2, a nie A3 w przyszłości sporo będziesz musiał dopłacić.

Ewentualnie z sensownych jest jeszcze Rockrider 5.3 w Decathlonie, on ma tarczówki mechaniczne, więc potem mniej trzeba by wymieniać. Ale rama nie ma aż takiej renomy i kultowego statusu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...