Xazz Napisano 12 Kwietnia 2014 Napisano 12 Kwietnia 2014 Witam, dysponuję kwotą max 1500 zł i zamierzam kupić rower. Ma mi służyć na codzień do jazdy po mieście, a w weekendy na wyjazdy do lasu. Lubię jezdzić na trochę cieższych terenach - delikatne uskoki, korzenie, nierówności, zjazdy i podjazdy - oczywiście nie jest to DH jednak chciałbym mieć rower gotowy od czasu do czasu na wyzwanie, chciałbym się z nim też wybrać w góry. Druga sprawa jest taka, że zamierzam rower udoskonalać, kupić lepszy amor, hydrauliczne hamulce itd... Jakie obecnie są najlepsze opcje? WIem, że na każdych forach jest tendencja do pomocy w stylu "dołóź kilka stów i kup..." - ja jednak i tak nadwyrężłem budżet i chcę zostać przy 1500 zł. Mój wzrost to 183 cm, waga 86 kg. Dzięki i pozdrawiam!
Tadeus Napisano 13 Kwietnia 2014 Napisano 13 Kwietnia 2014 Za takie pieniądze baza do rozbudowy? Chyba tylko Kross Level A2 2013 (w Martes Sport Kross Black Edition 2) ma w miarę rozwojową lekko sportową ramę. Tu masz mega-temat użytkowników z propozycjami rozbudowy: http://www.forumrowerowe.org/topic/116200-rower-kross-level-a2-2012/ Tylko jak chcesz przejść w przyszłości na hydrauliki, to kupując teraz A2, a nie A3 w przyszłości sporo będziesz musiał dopłacić. Ewentualnie z sensownych jest jeszcze Rockrider 5.3 w Decathlonie, on ma tarczówki mechaniczne, więc potem mniej trzeba by wymieniać. Ale rama nie ma aż takiej renomy i kultowego statusu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.