Skocz do zawartości

[400 - 500zł] uniwersalny

zigu007

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów!

To mój pierwszy post. Zwracam się z prośbą o pomoc.

Rodzice planują kupić siostrze rower. Siostra umie w miarę jeździć, ale to będzie tak naprawdę jej pierwszy rower. Znaleźli Reactio Space 26 w MediaExpert w promocji za 377zł (link do specyfikacji).

Jednak ja podejrzewam, że na takim rowerze długo nie pojeździ. Czy da się w przedziale cenowym 400-500 zł znaleźć coś nowego, sensownego - porządnego? W ostateczności nawet używanego, tylko wtedy czy możecie mnie nakierować ja jakiś temat na co zwracać uwagę przy kupnie używanego roweru? 

Pozdrawiam Grzegorz :)

Napisano

W tej cenie ciężko będzie coś nowego, sensownego kupić ...  pozostają używane, a z tymi trzeba uważać żeby nie trafić na minę ;)  i później wyjdzie dwa razy droższy niż przy pierwotnym założeniu.  Najlepiej byłoby szukać w swojej okolicy  z tablicy, allegro żeby można było podjechać obejrzeć go, przejechać się, a co najważniejsze do sprawdzenia to stan napędu czy za mocno niezajechany, sprawność hamulców + stan klocków, obejrzeć ramę przede wszystkim okolice spawów czy nie widać pęknięć, a najlepiej wybrać się z kimś kto ma dobre rozeznanie w rowerach i będzie mógł chłodnym okiem ocenić faktyczny stan.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...