zigu007 Napisano 12 Kwietnia 2014 Napisano 12 Kwietnia 2014 Witam wszystkich forumowiczów! To mój pierwszy post. Zwracam się z prośbą o pomoc.Rodzice planują kupić siostrze rower. Siostra umie w miarę jeździć, ale to będzie tak naprawdę jej pierwszy rower. Znaleźli Reactio Space 26 w MediaExpert w promocji za 377zł (link do specyfikacji). Jednak ja podejrzewam, że na takim rowerze długo nie pojeździ. Czy da się w przedziale cenowym 400-500 zł znaleźć coś nowego, sensownego - porządnego? W ostateczności nawet używanego, tylko wtedy czy możecie mnie nakierować ja jakiś temat na co zwracać uwagę przy kupnie używanego roweru? Pozdrawiam Grzegorz
szybkilopez Napisano 12 Kwietnia 2014 Napisano 12 Kwietnia 2014 W tej cenie ciężko będzie coś nowego, sensownego kupić ... pozostają używane, a z tymi trzeba uważać żeby nie trafić na minę i później wyjdzie dwa razy droższy niż przy pierwotnym założeniu. Najlepiej byłoby szukać w swojej okolicy z tablicy, allegro żeby można było podjechać obejrzeć go, przejechać się, a co najważniejsze do sprawdzenia to stan napędu czy za mocno niezajechany, sprawność hamulców + stan klocków, obejrzeć ramę przede wszystkim okolice spawów czy nie widać pęknięć, a najlepiej wybrać się z kimś kto ma dobre rozeznanie w rowerach i będzie mógł chłodnym okiem ocenić faktyczny stan.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.