Skocz do zawartości

[1300-2000] Cross.

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Przymierzam się do zakupu lub złożenia roweru crossowego w przedziale cenowym 1300-2000zł. To co mi wpadło w oko to Kands Maestro z 2014r. Od razu chciałbym go przerobić :

• korba shimano fc-m442 120zl - nówka - tu jest problem, bo oryg korba w maestro 2014 ma mocowanie na kwadrat, ta fc-m442 ma octalink, nie będzie problemu z zamontowaniem?

• klamkomanetki sl-m590 110zl - nówka

• przerzutka tył deore xt rd-m772 110zl - używka

• przerzutka przód fd-m590 80zl - nówka

• łańcuch sram pc-951 + kaseta sram pg-950 130zl - nówka

780zł

__________________________________________________________________________________________

Od razu po otrzymaniu roweru zdjąłbym osprzęt i sprzedał po dużo niższej cenie niż stoi na allegro:

• SHIMANO FCM-311 60zł

• SHIMANO ACERA klamkomanetki 50zł

• SHIMANO RDM-430 50zł

• SHIMANO FD-M430 35zł

• SHIMANO HG-41 25zł

220zł

______________________________________________________________________________________

Więc na sam koniec za nowy osprzęt wychodzi 560zł. Warto kupować Maestro 2014 + tamten osprzęt co wymieniłem ? Wychodzi prawie 2k. Czy lepiej złożyć od zera swój rower na używanej ramie itp? Czy może szukać jakiś używanych rowerów na deore xt / deore ?

Miałem przez 4 miesiące kolarzówkę, zrobiłem 1600km. W 90% trasy to asfalt, pozostałe to las/park/jakieś "drogi" z kamieniami. Potrzebuję coś "szybkiego" (wiem, że tylko kolarzówka mi to zapewni, ale nie wjadę nią do lasu).

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...