Skocz do zawartości

[przerzutka] Problem z ustawieniem.

Madziks

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Otóż  przy składaniu roweru, pokonała mnie jedna banalna rzecz-przerzutka przednia. Za nic w świecie nie mogę jej wyregulować. Chodzi tu głównie o spadek z drugiej zębatki na pierwszą. Wydaje mi się ze próbowałem juz wszystkiego, ale mam nadzieje ze uda wam sie mi doradzic, bo jak nie wy do nikt :>. Warto dodać ze próbowałem na dwoch typach przerzutek.

*Jeśli temat jest w złym dziale, prosze o przeniesienie go do odpowiedniego.

Napisano

Śrubka L jest całkiem wykręcona, nawet chwile ją wyjąłem.Linka tez jest napięta do oporu. Przerzutka jest tez na odpowiedniej wysokosci. Dziś znowu sie tym bawilem, i przez chwile spadała na pierwsza gwiazdke, ale gdy spadła, tarła o zewnętrzną czesc przerzutki, i na druch kolejnych było tak samo. Już rece mi opadaja..

• 4 tygodnie później...
Napisano

Problem rozwiazany. Nie chodziło tu o naciąg linki. Przerzutka nie działała poprawnie ponieważ była źle, krzywo założona na ramie. Dziekuje za wszystkie podpowiedzi :) .

Napisano

nie zakładając nowego tematu,podepnę się pod ten. Mam podobny problem, właściwie wszystko chodzi ok, ale czasami wbijając bieg z 2 na 3cią (największej) łańcuch spada mi na ramię. Byłem już w 2 serwisach, specjaliści coś pokręcili, niby poblokowali- ale nadal to samo. Jak to wyregulować?

Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...