Madziks Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 Witam. Otóż przy składaniu roweru, pokonała mnie jedna banalna rzecz-przerzutka przednia. Za nic w świecie nie mogę jej wyregulować. Chodzi tu głównie o spadek z drugiej zębatki na pierwszą. Wydaje mi się ze próbowałem juz wszystkiego, ale mam nadzieje ze uda wam sie mi doradzic, bo jak nie wy do nikt :>. Warto dodać ze próbowałem na dwoch typach przerzutek. *Jeśli temat jest w złym dziale, prosze o przeniesienie go do odpowiedniego.
BikoBiko Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 Za mało danych by dokładnie określić problem. Na początek wykręć śrubkę L- low.
grzechu83 Napisano 7 Kwietnia 2014 Napisano 7 Kwietnia 2014 Wydają się być dwie możliwości: albo za bardzo wkręcona śruba L, albo zbyt napięta linka.
Madziks Napisano 7 Kwietnia 2014 Autor Napisano 7 Kwietnia 2014 Śrubka L jest całkiem wykręcona, nawet chwile ją wyjąłem.Linka tez jest napięta do oporu. Przerzutka jest tez na odpowiedniej wysokosci. Dziś znowu sie tym bawilem, i przez chwile spadała na pierwsza gwiazdke, ale gdy spadła, tarła o zewnętrzną czesc przerzutki, i na druch kolejnych było tak samo. Już rece mi opadaja..
rafal0383 Napisano 10 Kwietnia 2014 Napisano 10 Kwietnia 2014 Kolego masz za bardzo naciągnietą linkę. Poluzuj trochę powinno być ok.
BikoBiko Napisano 10 Kwietnia 2014 Napisano 10 Kwietnia 2014 Linkę całkiem odkręć i przykręć jak masz łańcuch na najmniejszej tarczy z lekkim tylko naciągiem i dopiero ustawiaj dalej.
Madziks Napisano 6 Maja 2014 Autor Napisano 6 Maja 2014 Problem rozwiazany. Nie chodziło tu o naciąg linki. Przerzutka nie działała poprawnie ponieważ była źle, krzywo założona na ramie. Dziekuje za wszystkie podpowiedzi .
kudizc Napisano 6 Maja 2014 Napisano 6 Maja 2014 nie zakładając nowego tematu,podepnę się pod ten. Mam podobny problem, właściwie wszystko chodzi ok, ale czasami wbijając bieg z 2 na 3cią (największej) łańcuch spada mi na ramię. Byłem już w 2 serwisach, specjaliści coś pokręcili, niby poblokowali- ale nadal to samo. Jak to wyregulować? Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 4
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.