GREGI94 Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Tak jak w temacie. Poszukuję roweru do kwoty 2500 zł.Chciałbym aby, rower ,był w miarę bezawaryjny (żeby zaraz nie trzeba było lecieć, odpowietrzać hamulce, albo smarować amortyzator). W sklepie zaproponowali mi: Kross'a level a5 2014r. za 2400 złhttp://www.kross.pl/pl/2014/mtb-xc-26quot/level-a5">specyfikacjaZ możliwością wymiany avidów na hamulce shimano ( dokładnego modelu nie pamiętam, ale jedne z tych tańszych hydraulicznych). Alternatywnie: Giant Talon 3 2013r. za 2500 złhttp://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/talon.3.czarno.pomaranczowy/14087/64243/#specifications">specyfikacja Z tego co przeczytałem w Krossie, jest lepszy amortyzator, ale gorszy osprzęt. No i avidy, które są dość awaryjne. I teraz pytanie, do was drodzy użytkownicy.Który byście rower polecali i dlaczego ?A może, znacie lepszy rower w tej półce cenowej? Także, proszę o waszą pomoc.Dodam jeszcze, że chciałbym ramę 19-20 cali i zależy mi na zakupie w Krakowie.
kporys Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Giant lepszy napęd, bo kompletne Deore 10rz. vs 9rz. Krossa. Tektro HDC300 fajnie działają. Kross ma za to dużo lepszy amortyzator. Wybór należy do Ciebie.
GREGI94 Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Napisano 4 Kwietnia 2014 A jak z tymi hamulcami w krossie ? Lepiej brać shimano czy avidy ?
kporys Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Jeśli chodzi o tanie Shimano i tanie Avidy, to w sumie nie wiem czy między nimi jakaś szczególna różnica jest. Też nie ma co się bać Avidów, bo jest na forum dużo opinii zadowolonych osób.
GREGI94 Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Napisano 4 Kwietnia 2014 A twoim zdaniem, Giant ma lepszy konfort jazdy niż Kross ?Bo z tego co piszesz wynika, że tak.
M4RCIN Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Proszę o usunięcie tego wpisu. (Przypadkiem tutaj coś napisałem)
zwirzu Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 U mnie zadecydowała waga, ale ta moja. Kross deklaruje max. wagę użytkownika na 100kg, Giant na 136kg. Ja ważę 96. Telefon do fabryki Krossa potwierdził trafność wyboru. Gdy spytałem, co w razie reklamacji przy mojej wadze, usłyszałem odpowiedź: "to się Pan już z serwisem będzie dogadywał".
GREGI94 Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Napisano 5 Kwietnia 2014 Porozmawiałem jeszcze z kolesiem u którego naprawiałem rower. Doradził mi abym zapytał czy do tego krossa, za dopłatą nie wymieni mi hamulców na np. SHIMANO DEORE M596.Czy to dobry pomysł ? Ewentualnie opłaca się wymianę na hamulce Tektro HDC300 ? PS. Ważę 76 kg, więc KROSS mi w zupełności wystarczy.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.