aqq2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Znalazłem przez przypadek coś takiego: http://skleprowerowy.pl/towar/rower-trek-82-ds-blekitno-bialy-2013/ Warto to brać ?Proszę o odpowiedzi bo już tydzień szukam roweru :-( PS:Może ktoś zna dobry sklep w Warszawie z dobrymi tanimi rowerami ?
Shiryu Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Nie widzę w nim nic ciekawego. Sprawdzałeś Kandsa Maestro/Lazaro Integral V3? W tej cenie bezkonkurencyjne, zresztą poczytaj na forum.
aqq2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Napisano 4 Kwietnia 2014 Lazaro Integral V3 spawdzałem i czytałem (bardzo mi się podoba) jedyny minus to, że nie mogę go dotknąć przed zakupem a ten trek jest w sklepie stacjonarnym w Warszawie :/ Piszesz, że nie widzisz w nim ciekawego a cena jak za treka? Nowy model 1900. To porównując go z integralem jak to wygląda ? Ja wałkując temat zakupu od kilku dni, widzę gorszą przerzutkę z przodu i brak blokady amorka (czy jest lepszy czy gorszy nie wiem) a reszty nie jestem w stanie porównać bo się na tym nie znam. Integrala bym zamówił ale czy mi się spodoba jak go rozpakuje i jak coś padnie to będę musiał wysyłać :/ PS: Ja już chce mieć rower pomocyyy :-)
Shiryu Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Co z tego, że przekreślona cena jest z kosmosu? Stary "chłit martetindowy" znany wszystkim sprzedawcom... Trek w porównaniu z Lazaro ma: - widelec bez blokady skoku (podejrzewam, że charakterystykę pracy mają identyczną), - manetki o klasę lub dwie gorsze, - przerzutkę tylną o 3, a przednią o 2 klasy gorszą, - 7-biegowy wolnobieg zamiast 8-biegowej kasety, Nie wypowiem się na temat pozostałych elementów, bo się zwyczajnie nie znam, ale w tej cenie spodziewałbym się, że będą jakości tak podobnej, że nie do odróżnienia dla zwykłego użytkownika. Jedna rzecz: Lazaro z 2013 r różni się minimalnie od Lazaro z tego roku. Łatwo znajdziesz na forum wszystkie różnice. Jeśli nie ma na Mazowszu żadnego stacjonarnego sklepu z tymi rowerami, to rzeczywiście lipa, bo z każdym problemem trzeba będzie się zwracać do sprzedawcy. Pytanie tylko, czy to, że nie ma tego roweru w sklepach w Warszawie mówisz w po sprawdzeniu Allegro, czy zrobiłeś rundę po sklepach? W necie nie ma informacji, że można Kandsa (ten sam producent co Lazaro) kupić w Bochni. A można
aqq2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Autor Napisano 5 Kwietnia 2014 Byłem w sklepie oglądać Treka. Poinformowali mnie, że to błąd na stronie i za 1200 mi go nie sprzedadzą bo kosztuje 1900, więc to nie był chwyt marketingowy.Zresztą takiego treka już oglądałem w innym sklepie za 1840. Zmienili cene na 1999 więc sobie poszedłem. Żałuję, że go nie kupiłem przez internet i nie pojechałem odbierać bo pewnie nie mieli by wyboru i bym miał go za 1200. Ja wiem, że trek był nieco gorszy od Lazaro ale jednak dożywotnia gwarancja na rame i bardzo dobry serwis brałem za mocne plusy .. To co mam obdzwonić wszystkie sklepy rowerowe w wawie i pytać czy mają lazaro ? Byłem w 10 i nic nie wyszło kros unibike ale nic z kands/lazaro :/ A rama w lazaro ile wytrzyma bo czytałem coś o kiepskim lakierze ?
Shiryu Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 Żałujesz, że nie przepłaciłeś min 300 zł i nie kupiłeś roweru odczuwalnie gorszego? Co kto lubi Dożywotnia gwarancja na ramę robi wrażenie, choć sprawdziłbym warunki tej gwarancji i zwyczaje serwisów, żeby się nie okazało, że to pic na wodę. Co do ramy Lazaro... Lakier jest cienki i podatny na zarysowania. A co do trwałości, to - jeśli nie masz nadwagi - nie widzę powodu do niepokoju. Crossy to rowery w gruncie rzeczy szosowe - rama po prostu nie jest mocno katowana. Jak chcesz wiedzieć więcej o Lazaro, to zajrzyj tu: http://www.forumrowerowe.org/topic/136753-rower-lazaro-integral-v3/?hl=lazaro
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.