slaw2006 Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Witam Zamówiłem Trans Global w rozmiarze XL, niestety dziś się okazało że producent w ogóle nie przygotował się do sezonu i nie ma co liczyć przez najbliższy miesiąc że XL wejdzie do produkcji. L jest ale chyba trochę mała na moje gabaryty. /wzrost 188, wewnętrzna dł. nogi około 85-86cm, waga 75kg/ Masakra!!! Początek sezonu a tu taka lipa. Oto Polska właśnie! Wobec powyższego co moglibyście mi innego i porównywalnego zaproponować? Rozważam również może jakiegoś 29' np. unibikie FLITE 29 lub ZETHOS GTS. Szkoda tego Globala bo jest kompletny na szosowych oponach, a tym zaproponowanym do kompletności trochę brakuje. Jazda generalnie będzie wszędzie 60% miasto, 40% ścieżki, dlatego chciałem rower uniwersalny. Proszę o radę!!
Tadeus Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Różnica między 29 a trekkingiem, to nie tylko koła/opony, inna jest też korba, MTB ma też ciężki, potężny amortyzator o dużym skoku, który jest bez sensu w trekkingu, pomijam też inną geometrię ramy, mocowanie pełnych błotników, dynamo w piaście itd. Do Twojego zastosowania 29 cali to strzał w stopę. Szukaj po prostu innego dobrego trekkinga, tych nie brakuje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.