Bubkin Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Witajcie! Od pewnego czasu noszę się z zamiarem przesiadki na rower, jednak mój ostatni rower dostałem 11 lat temu, więc nie za bardzo znam się na tym sprzęcie, pomijając fakt, że dawno na nim nie jeżdziłem. Kwota jaką na ten cel dysponuje to ok 1000 zł.Zastosowanie: krótki dojazd do pracy i weekendowe wypady do parku. Takich rowerków potrzeba mi 2 sztuki. Na mnie: 178 cm i ok 90 kg wagi (leci w dół docelowo staniemy na ok 75kg ) oraz dla mojej dziewczyny, cele takie same:163 cm i ok 50 kg wagi Nie zależy mi na tym, by rower był nowy, jednak jestem w pełni świadom, że nie będę w stanie ocenić, czy używka którą kupuje nie jest uszkodzona... Proszę więc o waszą pomoc.
Bubkin Napisano 6 Kwietnia 2014 Autor Napisano 6 Kwietnia 2014 Hej troszke poszperałem i wydaje mi sie że do moich zastosowań i w takim przedziale cenowym głównie polecanym rowerem jestLazaro Integral V3 wiec chyba zdecyduje się na to. Pytanie czy sprawdzi sie on rownie dobrze dla faceta 178 cm i kobiety 163 ? Jeżeli tak to dla mnie 19' dla niej 17' ?
Shiryu Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 3x tak Lazaro to dobry wybór, sprawdzi się dla obojga, a i ramy wybrałeś odpowiednie Na wszelki wypadek dobrze byłoby najpierw się przymierzyć. Rozmiarówka Lazaro jest dość specyficzna: ja teoretycznie powinienem jeździć na 21" ramie, a to 19" okazała się idealna (182 cm wzrostu).
tivi92 Napisano 6 Kwietnia 2014 Napisano 6 Kwietnia 2014 dla mnie (175) rama 19" w lazaro okazala sie troche za dluga jednak mimo wszystko polecam ten rower, mimo ze wersje na rok 2014 maja nieco gorszy osprzet, chyba ze mozna jeszcze dostac 2013
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.