r7adek Napisano 1 Kwietnia 2014 Napisano 1 Kwietnia 2014 Witam, chcę zmienić obecny suport Shimano Deore M532 Hollowtek II, na octalink po to żeby założyć korbe szosową shimano 105. Czy jest to realne ? A może polecicie jakieś inne rozwiązanie.
mklos1 Napisano 1 Kwietnia 2014 Napisano 1 Kwietnia 2014 Chyba mówisz o bardzo starym modelu, bo bieżące od Sora w górę są na HT2. Zamiana suportów to nie problem. Kupujesz dowolny, aby gwint się zgodził. Na 99% masz gwint BSA. Są jeszcze M36 lub PressFit (ale w tej klasie rowerów o której podejrzewam mówimy, praktycznie nie występują).
r7adek Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Napisano 1 Kwietnia 2014 To czyli, jeśli zakupię korby Sora, nie będę musiał wymieniać suportu ? Tylko wystarczy kupić korby ?
mklos1 Napisano 1 Kwietnia 2014 Napisano 1 Kwietnia 2014 Skoro masz HT2, to teoretycznie nie, ale miski mają nieco inne rozmiary. Być może będą wymagane jakieś podkładki etc. Nie próbowałem, ani nie miałem okazji pomierzyć.
r7adek Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Napisano 1 Kwietnia 2014 Ok. Dzięki. Przynajmniej wiem co szukać.
marian600 Napisano 1 Kwietnia 2014 Napisano 1 Kwietnia 2014 A zapodaj może fotkę ramy, bo jak masz korby deore to raczej to jakieś MTB a tam szosowej korby nie założysz, bo szosowa korba ma proste ramiona i może ocierać o widełki, które są szerzej rozstawione. Jeśli się mylę to proszę wyprowadzić mnie z błędu ale sam kiedyś chciałem taki manewr wykonać i nie dało rady (ale to był sprzęt klasy '90).
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.