Skocz do zawartości

[suport] Zmiana suporu

r7adek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, chcę zmienić obecny suport Shimano Deore M532 Hollowtek II, na octalink po to żeby założyć korbe szosową shimano 105. Czy jest to realne ? A może polecicie jakieś inne rozwiązanie.

Napisano

Chyba mówisz o bardzo starym modelu, bo bieżące od Sora w górę są na HT2. Zamiana suportów to nie problem. Kupujesz dowolny, aby gwint się zgodził. Na 99% masz gwint BSA. Są jeszcze M36 lub PressFit (ale w tej klasie rowerów o której podejrzewam mówimy, praktycznie nie występują).

Napisano

Skoro masz HT2, to teoretycznie nie, ale miski mają nieco inne rozmiary. Być może będą wymagane jakieś podkładki etc. Nie próbowałem, ani nie miałem okazji pomierzyć.

Napisano

A zapodaj może fotkę ramy, bo jak masz korby deore to raczej to jakieś MTB a tam szosowej korby nie założysz, bo szosowa korba ma proste ramiona i może ocierać o widełki, które są szerzej rozstawione. Jeśli się mylę to proszę wyprowadzić mnie z błędu ale sam kiedyś chciałem taki manewr wykonać i nie dało rady (ale to był sprzęt klasy '90).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...