MJRegul Napisano 1 Kwietnia 2014 Napisano 1 Kwietnia 2014 Witam! Złapałem mocnego bakcyla jazdy na rowerze, za małolata robiłem dużo kilometrów a później liceum, studia, praca, dobijam 30stki i kupiłem na próbę Rockridera 5.1 (oczywiście źle mi doradzono w Decathlonie i na wzrost 178-179cm mam ramę 21" i właśnie przesunąłem siodełko i zmieniam mostek i kierownicę by nie leżeć na rowerze i nie mieć bólu karku i łokci) i złapałem bakterię, nie będę się leczył. Docelowo chcę jeździć po mieście, za miastem, leśne ścieżki, pola itd. bez ekstramalnych zjazdów, podjazdów, skoków itd. Maks 30-40km na wycieczkę. Kusi mnie strasznie KROSS Hexagon X9 2014 gdyż mogę go dostać nówkę za 1799zł "na promocji" po znajomości. Jak poczekam trochę i przemęczę się na 5.1 to zapewne 1699zł jest do ogarnięcia. Oczywiście myślę także o zmianie amortyzatora na coś lepszego od razu. Dodam, że kolejnym w kolejce jest KROSS Level A7 2014 ale cena już trochę nie na moją kieszeń Powiem szczerze, że wygląd też się dla mnie liczy a wygląd tego Krossa (X9 2014) i kolorystyka mi się bardzo, bardzo podobają. Rama zapewne 19" będzie. Czy w tej cenie (max 2000zł) znajdę coś o tyle znacząco lepszego, że warto będzie poświęcić wygląd by nie skusić się na nowego X9? Niestety jestem tym typem człowieka, co czerpie przyjemność także z patrzenia się na sprzęt jak stoi w pokoju a nie tylko z jazdy.
gorczanski Napisano 1 Kwietnia 2014 Napisano 1 Kwietnia 2014 tak, znajdziesz i to z dużymi kołami http://www.bikko.pl/rower-gorski-romet-jolene-29er-rock-shox-edition.html pełne Alivio i dodatkowo tył Deore, amor Rock Shoxa, hydraulika, rewelacyjnie wygodne siodełko, pancerze chowane w ramę, ja właśnie sobie taki sprawiłem, mam 182 cm a przekrok 80 cm i rama 18" jest idealna, sylwetka nie jest mocno pochylona ale nie siedzę jak w trekkingu, jest idealnie, plecy nie bolą, ręce nie drętwieją, a jazda po piachu dzięki dużym kołom to przyjemność, nawet "zoomowskie" [bez loga] sztyca, mostek i kierownica nie rażą ani jakością ani wyglądem jedyne co to właśnie kierownica mogła by być szersza
MJRegul Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Napisano 1 Kwietnia 2014 Oj, zapomniałem dodać, że interesują mnie tylko 26 calowe kołka
Tadeus Napisano 1 Kwietnia 2014 Napisano 1 Kwietnia 2014 Do 2000 to jest jakiś gazylion lepiej wyposażonych rowerów. Hexagon to ostatnio jedna z najmniej opłacalnych serii na rynku. Proponuję przejrzeć tematy z ostatniego tygodnia. Tu masz np. kultowego klasyka, skoro lubisz Krossy: http://www.ceneo.pl/17953965 Taniej i nadal lepiej masz też Level A3 2013 i obecnego Unibike'a Fusion Disc.
MJRegul Napisano 1 Kwietnia 2014 Autor Napisano 1 Kwietnia 2014 Level A3 2013 chyba do mnie przemawia, szczególnie, że też mogę go mieć w bdb cenie około 1550zł hmmm...tylko teraz przymierzyć się jeszcze
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.