Skocz do zawartości

[ok.2000] Cube czy Unibike? - szybka decyzja!

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Mam 18 lat i równo 2000zł na koncie. Miałem już wyjść i pojechać prosto do sklepu, ale uznałem, że warto was zapytać. Mam 190 wzrostu, dlatego patrze tylko na 29' kola i rame 21".

Chwile temu bylem pewien ze wezme Unibike'a

http://sklep.sportprofit.pl/pl_PL/p/Unibike-FUSION-29-czarno-grafitowy-2014/7184

ale potem znalazlem Cube'a

http://sklep.sportprofit.pl/pl/p/Cube-AIM-PRO-29-black-n-white-2014/6037 - podoba mi sie, ze jest na V-brake'u bo tylko na takim jezdzilem do tej pory.

Ktory brac?

Pomozcie.

Napisano

Ale Unibike jest na najtanszej tarczowce i o to sie martwie. Wiadomo ze gdybym mial 5000zl to rozmowa bylaby inna :D, ale nie chce miec potem problemow z tym rowerem.

Napisano

Unibike jest na najtanszej tarczowce i o to sie martwie
to taki żarcik :woot: ?? masz hample na hydraulice a nie mechaniki typu Tektro lub coś w ten deseń 

Zdecydowanie Unibike wypada lepiej tylko ta mieszanka grup Altus,Acera,Alivio to jakiś żarcik  

Napisano

Jak zostaniesz przy V-kach i za parę lat będziesz chciał coś wymienić, to będzie krucho. Już teraz ciężko znaleźć lepszy amortyzator z piwotami pod Vki, a będzie tylko gorzej. Z drugiej strony amortyzator, to bym w Cubie wymienił jako pierwszy, bo jest delikatnie mówiąc słaby :)

Napisano

myślę, że najtańsza, znaczy tyle iż jeździsz do czasu aż kasa pozwoli i zmieniasz na lepszy wedle posiadanego budżetu. Zobacz ile maszynek za dużo większe pieniążki idzie na stół operacyjny i części lądują na giełdzie. Zastępowane są lepszymi.

Dużo taniej jest zmienić same hample np deore to ok. 400pln, a z v-ek to: koła300 - 500+tarcze150+heble400. Na jednym ruchu jesteś w plecy dodatkowe ~500-700pln. Tanio? Za używki v-łek nienajwyższych lotów i jakieś budżetowe koła weźmiesz grosiki. Odleicz to od ceny roweru i zobacz co wychodzi taniej.

Napisano

Wstrzymam sie z tym do jutra moze uda mi sie wyrwac te 3 stówy to wezme  tego UNI

Jak nie to zostanie poprzedni.

Napisano

Myslisz, ze bedzie az tak odczuwalne? Na 26stki nawet nie patrze. Tutaj jeszcze mozna sie nagiac. 

Napisano

nie jeździłem na 29 i 27,5, ale wg mnie ten ostatni (27,5) to najlepszy zakup w tym przedziale. Sam, z tych trzech, wziąłbym go. Dlaczego? Najlżejszy,3x9 a nie 3x8 + hample gydrauliczne. Jak nazbierałbym parę złotych to na pierwszy ogień do wymiany poszedłby amorek, potem koła i może kiedyś inne elementy. Tak czy siak 1 kg na wadzie roweru mniej na starcie to już całkiem sporo.Hamulce 465+505 to całkiem sprawne hampelki.

Wchodząc na stronę sklepu reklamują się, że jak się zarejestrujesz to masz 2% upustu, zostaje zdobyć jakoś kolejne 8. Może w negocjacjach fcae-2-face dostaniesz kolejne 3%. reszta do pozbierania w rodzinie. Teraz nowy miesiąc się zbliża i czas wypłat. Pouśmiechaj się do ccioć, wujków, sióstr czy kogo tam masz, powinno zadziałać. :))

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...