pajomcek001 Napisano 30 Marca 2014 Napisano 30 Marca 2014 Mam starą korbę FC-TY40 o takiej ilości zębów 42-34-24 Tarcze już solidnie zjechane, ale chciałbym jeszcze ten sezon nie zmieniać. Natomiast w przyszłym sezonie noszę się z zamiarem wymiany piast w kołach, napędu na 9-cio rzędowy (aktualnie 7), manetek, no i właśnie korby. Przednia przerzutka nie przeżyła zimy, jest całkowicie skorodowana i nie nadaje się do reanimacji. Chciałbym kupić przerzutkę alivio, tylko proszę mi pomóc dobrać odpowiedni model, który obsłuży moją korbę? Korbę na którą chciałbym wymienić w przyszłości moją starą, to korba alivio o podobnej ilości zębów. Czy dałoby radę dobrać tak przednią przerzutkę, aby obsłużyła aktualny napęd i napęd docelowy? Myślałem o przerzutce alivio, nie bardzo chcę wydawać zbyt dużo kasy. Edit: aha, czytam w opisach przerzutek, że przerzutka ma pojemność 22T. Czy mogę prosić o wyjaśnienie co to znaczy?
Jaca911 Napisano 30 Marca 2014 Napisano 30 Marca 2014 Najlepiej ze sobą działają takie pary: 1. korba alivio FC-M410 (42-32-22) i przerzutka FD-M410 - teoretycznie napęd 8-rzędowy 2. Korba alivio FC-M430 (44-32-22) i przerzutka FD-M430 - teoretycznie napęd 8 i 9 rzędów. Oba komplety działają świetnie zarówno z 8 jak i 9 rzędowym tyłem. Edit: pojemność 22T to różnica między największą tarcza 44 a najmniejszą 22. czyli jak dla mnie opis przerzutki FD-M430 czyli do kompletu pasuje korba FC-m430 Edit 2: jeśli chcesz używać nowej przerzutki ze stara korba to proponowałbym komplet nr 1!!! Tylko z tego co pamiętam ona bardzo nie lubiła się z korbą 44-32-22 czyli wtedy korba FC-M430 odpada.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.