Skocz do zawartości

[do 1800zł] MTB dla dziewczyny

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Jak w temacie max 1800zł na  MTB mogę przeznaczyć.

Proszę o pomoc w doborze roweru  z dobrym osprzętem dla dziewczyny.

NIe koniecznie musi to być model z 2014 roku.

Pozdrawiam

Napisano

http://www.ceneo.pl/17953983?se=7I3nGQS7WTtWqBt6S88OqcsuYNmaiX-8&gclid=CIK2x5zGuL0CFWsTwwodPLAAFA

Odpowiedniki kultowych męskich levelów. Ładne, zgrabne i na porządnym, zrównoważonym osprzęcie. Parę lat temu poleciłem koleżance z pracy i bardzo sobie chwali - choć bardziej podobał jej się kolor F2 :D

Trzeba uważać, żeby nie pomylić z damską serią z 2014, bo się podobnie nazywają, a są dużo gorsze.

Edycja: Miało być "miesięcy temu" :D

Napisano

Kross jest minimalnie lepszy (suport, korba, opony i hamulce). Ale... pod tym linkiem, co podałaś jest w tej promocyjnej cenie tylko rower z ramą 14,5 cali. Reszta jest "po zatwierdzeniu", co w tym sklepie oznacza najczęściej, że w takiej cenie nie ma i nie będzie.

Napisano

Chyba wiem, czemu wylądował na Grouponie, niby wygląda super, hydrauliki, markowe rurki itp. A tu wciśnięty najgorszy możliwy napęd klasy supermarketowej :)

Jeśli chcesz sama szukać, to parę wskazówek:

powinien mieć przynajmniej 3x8(24) biegi

amortyzator XCT - taki sobie, XCM- standard, XCR - bardzo dobrze

Klasy u Shimano od najniższej Tourney < Altus < Acera < Alivio

Manetki klasy ST-EF (sławne stefany) są słabe i raczej nie powinno ich być w rowerze koło 1,8 tys..

Może z tym będzie łatwiej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...