Laos Napisano 28 Marca 2014 Napisano 28 Marca 2014 Witam Nigdy nie jeździłem w SPD. Na stronie firmy Time http://www.time-sport.com/pedales/pedales.aspx są dwie grupy pedałów mtb. Jedna Atac MX&DH i druga Atac XC. Jakie będą praktyczne różnice w wpinaniu i wypinaniu? Pedały różnią się wielkością. Niektóre mają jakby platformy. Nie mam pojęcia jaka będzie praktyczna różnica w eksploatacji, wpisaniu, stabilności ? Jaka będzie różnica między ATAC Alium, ATAC XC6 a ATAC MX2 ? Pozdrawiam
Laos Napisano 4 Kwietnia 2014 Autor Napisano 4 Kwietnia 2014 Witam Skoro nie ma nikogo kto by się poważył na odpowiedź na powyższe pytanie, to może osoby posiadające pedały firmy Time by napisały o tym jaki model mają i porównały do pedałów innych producentów na których jeździli. Myślałem, że Time jednak są trochę bardziej popularne. Pozdrawiam
Gość Napisano 4 Kwietnia 2014 Napisano 4 Kwietnia 2014 Używam Time Atac Alium, czyli te z serii XC. Bardzo wygodne pedały. Nie mają same w sobie regulacji kąta wypinania. To ustawia się przez odpowiednie przykręcenie - obrócenie o pewien kąt bloków.przy butach. Ten model raczej nadaje się głównie do jazdy w butach zatrzaskowych, bo punkt podparcia podeszwy to właśnie te pałąki, o które zaczepia się blok. Uważam, że pedały dobrze trzymają i nie ma żadnych problemów ze stabilnością. Jednak jazda w zwykłych butach (nie zatrzaskowych) już nie jest taka wygodna. Oczywiście da się podjechać gdzieś bez wpinania, ale do wygodnej jazdy w tenisówkach są zdecydowanie za wąskie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.