Skocz do zawartości

[Linki i pancerze] Czy przekładać linki hamulcowe przez otwory ?

kamil2306

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, przymierzam się do zamocowania linek przerzutek i hamulców (V-brake) w nowej ramie. I mam dylemat czy przekładać pancerze z linkami przez otwory w ramie czy jednak przymocować je opaskami zaciskowymi. Czy jest jakaś różnica ?

Napisano

O jakich otworach mówisz? Masz linki prowadzone wewnątrz ramy, czy masz na myśli takie elementy w które wchodzi końcówka pancerza? Jeżeli to drugie to jest tylko jedna odpowiedz:wkładaj "przez otwory"

Napisano

Mam takie otwory na zewnątrz. Właściwie to po co są te otwory ? Bo przez nie idzie pancerz a potem sama linka przez pewną długość i znowu otwór i pancerz.

PS: Rama Merida Kalahari 510 2005

Napisano

Chodzi Ci o te mocowanie które są na głównych rurach ramy pewnie. Takie rozwiązanie daje lepsze naprężenie linek, jakby był tam pancerz, na tak długim odcinku to na 99% nie byłby idealnie prosty i linka np przy przerzutce byłaby nie do wyregulowania

Napisano

Tak więc jednak przełożę linki przez te otwory (trochę więcej roboty, ale mnie przekonałeś). Dzięki za pomoc.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...