maciucius Napisano 27 Marca 2014 Napisano 27 Marca 2014 Witam Kupuję rower Radon ZR Race 29 6.0 SRAM. http://www.radon-bikes.de/xist4c/web/ZR-Race-29-6-0-SRAM_id_25111_.htm#rotate Czy rower jest wart polecenia, czy któryś z forumowiczów jeździ na tym rowerze? Bardzo proszę o podanie plusów i minusów. A i jeszcze jedno, istnieje trend na rowery 650B. Słyszałem, że są dużo na plus w stosunku do 29 cali. Proszę o informacje. Mój wzrost 177cm, waga 71kg, wiec myślę, że rama 18 cali Przepraszam, jeżeli istnieje podobny temat Proszę o odpowiedzi, pozdrawiam
wiater Napisano 27 Marca 2014 Napisano 27 Marca 2014 Jeżdże na tym rowerze tylko z rocznika 2013 - różnica to ładniejsza kolorystyka , naped 3x10 i hamulce magury - polecam, najlepszy stosunek cena jakość w tej kasie
beskid Napisano 27 Marca 2014 Napisano 27 Marca 2014 Przy takim wzroście zastanów się poważnie nad średnicą koła. To w związku z tym z kąt jesteś i gdzie chcesz nim jeżdzić. Nie ma żadnego trendu tylko po prostu przestali robić "małą kiszkę". Nie ma zatem wyboru to się kupuje 650B. I raczej nie decyduj się na dwu blatową korbę no chyba, że to ma być rower tylko w teren.
maciucius Napisano 27 Marca 2014 Autor Napisano 27 Marca 2014 Niestety z tego co mi wiadomo, ten rower jest tylko w wersji z dwoma blatami i na kołach 29". Jazda ma być trochę bardziej xc, z tym, że dojazd asfaltem do tras, potem strome podjazdy, kamienie i różne zjazdy. Planuję też wymianę hamulców na shimano. Jeżdże na tym rowerze tylko z rocznika 2013 - różnica to ładniejsza kolorystyka , naped 3x10 i hamulce magury - polecam, najlepszy stosunek cena jakość w tej kasie A jak ma się sprawa wykonania? Pytam głównie o ramę. I jeszcze jedno, przesyłka. Zastanawiam jak go kupić. Przez bike-discount? Ale teraz jak za to zapłacić?
wiater Napisano 27 Marca 2014 Napisano 27 Marca 2014 A jak ma się sprawa wykonania? Pytam głównie o ramę. I jeszcze jedno, przesyłka. Zastanawiam jak go kupić. Przez bike-discount? Ale teraz jak za to zapłacić? Nie znam się na wykonaniu ramy, ale moim zdaniem jest okej Jeśli chodzi o przesyłke to rower przychodzi w wielkim kartonie ale bardzo dobrze zabezpieczony (w moim przypadku na terenie Polski paczke przejeła i dostarczyla do domu poczta polska, ale niektórym dostarczał kurier DHL). Ja płaciłem kartą płatniczą mbanku - kurs banku był 15 groszy większy niż normalnie.
maciucius Napisano 27 Marca 2014 Autor Napisano 27 Marca 2014 Ja płaciłem kartą płatniczą mbanku - kurs banku był 15 groszy większy niż normalnie. Aż 15 groszy? To mi dodaje prawie 150 zł do ceny roweru
wiater Napisano 27 Marca 2014 Napisano 27 Marca 2014 Aż 15 groszy? To mi dodaje prawie 150 zł do ceny roweru Tak wyglądała sytuacja w moim przypadku, nie wiem jak jest w innych bankach. Te 15 groszy różnicy zawiera opłaty za przewalutowanie itd.
maciucius Napisano 27 Marca 2014 Autor Napisano 27 Marca 2014 Tak wyglądała sytuacja w moim przypadku, nie wiem jak jest w innych bankach. Te 15 groszy różnicy zawiera opłaty za przewalutowanie itd. Muszę się dowiedzieć czy da się przelać bezpośrednio do Niemiec. Mam tam znajomych, może tam się to jakoś da załatwić. Dziękuję za pomoc
temen Napisano 27 Marca 2014 Napisano 27 Marca 2014 @maciucius, można przelać. Zarejestruj się np na kantor.aliorbank.pl - kup euro, sprawdź czy możesz wysłać przelew do kogoś innego (na inne dane) niż siebie. Jeśli nie to jeszcze potrzebujesz walutowego konta - robisz przelew euro na swoje konto, a potem przelew SEPA płatny nie pamiętam dokładnie, ale koło 5-10zł
maciucius Napisano 28 Marca 2014 Autor Napisano 28 Marca 2014 Jest jeszcze jakiś użytkownik podobnego roweru?
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.