Skocz do zawartości

[ +/- 2000zł] trekingowy dla mężczyzny wożącego 1,5 roczne dziecko?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Jaki godny treking mogę kupić w przedziale +/- 2000zł?

Ma słuzyć do jażdy na codzień z fotelikiem i 1,5roczną córką.

Jazda po mieście i lesie.

Czy podwyzszając budżet do 2500zł kupie już coś znacznie lepszego czy to strata pieniędzy?

Czy jest aż taka duża różnica jakościowa między 1500, a 2500zł?

Napisano

Tu jest rower do opisanego przez ciebie użytku na dobrych markowych częściach:

http://allegro.pl/listing/listing.php?string=wagant+3.0+2013&search_scope=

Z droższych fajnych czasem można znaleźć Krossaa Trans Arcticę w dużych promocjach w sklepach internetowych. Czy się opłaca dopłacać? Jakbyś planował długie podróże z sakwami to pewnie tak, ale do wycieczek? Brałbym Waganta. Reszta kasy pójdzie na gadżety do roweru (sakwy!) :)

Napisano

Arctica lekko lepsza, ale oba są bardzo ok.

Co do Rometa, cóż taki ich ciężki los :) Od paru lat są już jednak nowoczesną firmą składającą zgodnie ze współczesnymi standardami i zbierającą niezłe recenzje w prasie branżowej. Poza tym ich produkcji to tam pewnie jest tylko lakier na ramie, większość rowerów w tych klasach cenowych jest składa z uniwersalnych markowych części innych zagranicznych producentów :)

Napisano

Można się pokusić czy warto

To zależy, czy jesteś gadżeciarzem. Już sama Arctica znacznie przekracza jakościowo twoje deklarowane potrzeby.

Ale jak chcesz sobie kupić fajny, nowoczesny rower, to czemu nie? :)

Napisano

Ja mam pytanko  ;)

Sam kupuję rower i bede woził dziecko w siedzisku, jednak chyba wezmę Crossa a nie Trekkinga.

Bagaznik Ci potrzebny ? Wszak siedzisko można do ramy zamontować ;)  Nawet chyba lepiej bo mniej wstrząsów na dziecko idzie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...