wasan Napisano 23 Marca 2014 Napisano 23 Marca 2014 Witam, Zbliżają się urodziny mojej żony i chciałby kupić jej nowy rower. Najłatwiej byłoby iść do sklepu i przejechać się, przymierzyć i wybrać coś odpowiedniego, ale ma być to prezent - niespodzianka dlatego proszę o pomoc w wyborze czegoś odpowiedniego. Na rowerach jeździmy najczęsciej asfaltem, ścieżkami rowerowymi, czasem jakieś polne drogi, ale wiadomo jak to w Polsce w asfalcie o dziurę nie trudno W sezonie (dla nas od maja do października) "na rower" wychodzimy 4-5 razy w tygodniu, zazwyczaj robimy 30-40 km. Moja żona ok.160 cm, 53 kg. Na moje niefachowe oko rama przy jej wzroście 17 cali.Na allegro znalazłem kilka typów, proszę o pomoc, linki do innych ciekawych aukcji mile widziane http://allegro.pl/damski-rower-crossowy-kands-maestro-17-alivio-i4062346474.html http://allegro.pl/2014-king-of-the-road-lazaro-integral-na-alivio-i4073057841.html
Tadeus Napisano 23 Marca 2014 Napisano 23 Marca 2014 Jeśli nie chcecie roweru miejskiego, ani trekkinga (cross z błotnikami, bagażnikiem i oświetleniem) to cross będzie dla was idealny. A w tej kwocie nie ma innego w miarę sensownego roweru poza Kands Maestro i Lazaro Integral (różne marki, ta sama fabryka, niemal identyczny osprzęt). Powiedziałbym więc, że wybrałeś wzorowo i ja osobiście nic innego bym ci nie polecił Ze szczegółów... w tych rowerach na rok 2014 pozmieniał się mostek i kierownica. Stara wersja na Zoomie da bardziej wyprostowaną/rekreacyjną pozycję, nowa na Kalloy Uno będzie bardziej pochylona/sportowa. Choć to tylko tendencja ku usportowieniu, a nie prawdziwe sportowe leżenie Poza tym nie ma innych funkcjonalnych różnic (manetki acera zamiast alivio, ale to nie jest duża różnica, która powinna przeważać zakup jednego albo drugiego).
Jarosz Napisano 24 Marca 2014 Napisano 24 Marca 2014 Bardzo przyjemne rowery, dobrane odpowiednio, na pewno zaskoczysz Żonę co do tego możesz popatrzeć też na sklepy internetowe, czy to rowerzysta czy inne. Ale co najśmieszniejsze to zauważyłem żę sklepy z neta i allegro, to chyba allegro ma taniej
ebola Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 Jeśli nie chcecie roweru miejskiego, ani trekkinga (cross z błotnikami, bagażnikiem i oświetleniem) to cross będzie dla was idealny. A w tej kwocie nie ma innego w miarę sensownego roweru poza Kands Maestro i Lazaro Integral (różne marki, ta sama fabryka, niemal identyczny osprzęt). Powiedziałbym więc, że wybrałeś wzorowo i ja osobiście nic innego bym ci nie polecił Ze szczegółów... w tych rowerach na rok 2014 pozmieniał się mostek i kierownica. Stara wersja na Zoomie da bardziej wyprostowaną/rekreacyjną pozycję, nowa na Kalloy Uno będzie bardziej pochylona/sportowa. Choć to tylko tendencja ku usportowieniu, a nie prawdziwe sportowe leżenie Poza tym nie ma innych funkcjonalnych różnic (manetki acera zamiast alivio, ale to nie jest duża różnica, która powinna przeważać zakup jednego albo drugiego). Witam, podłączę się do tematu, bo widzę, że jesteś z Wawy, to może jesteś zorientowany co w trawie piszczy. Szukam roweru dla siostry, wzrost 168cm. Przedział cenowy do 1500 zł. 50% asfalt i chodniki/ 40% wał wiślany i szuter/ 10% leśne piaszczyste ścieżki. W grę wchodzą wycieczki jednodniowe po 150 km, rocznie pewnie max 1k km, bez dojazdów do pracy. Siostra szuka roweru z pełnym wyposażeniem, tzn. bagażnik, błotniki, oświetlenie (najlepiej z prądnicy w piaście, żeby nie bawić się akumulatorkami). Pozycja raczej lekko pochylona, więc przy trekingu musiałaby zmienić mostek, szczególnie, gdyby był ahead. Kierownica raczej w miarę wąska na wzór mtb. Wiem, że najlepszą ofertą byłby lazaro integral v3, 1100 zł + dokupić osprzęt, ale siostra woli najpierw rower przetestować, a nie bawić się w odsyłanie, jeśli nie będzie pasował i przy okazji straci pieniądze na kuriera. No chyba, że gdzieś w Wawie jest sklep z rowerami lazaro. Tak na szybko znalazłem krossa trans pacific 1500 zł: http://www.kross.pl/pl/2014/trekking/trans-pacific . Widziałem go na żywo, osprzęt średni, trochę przyciężkawy. Pozdrawiam
Tadeus Napisano 25 Marca 2014 Napisano 25 Marca 2014 W FART rowery na Białołęce widziałem Kands Maestro albo Lazaro Integral (nie pamiętam już - to i tak to samo) Zadzwoń, może dobrze pamiętam i nadal mają i da się obejrzeć. No chyba, że miałem zwidy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.