ObywatelKC4 Napisano 20 Marca 2014 Napisano 20 Marca 2014 Witam! Poszukuje roweru na trasy w których będę pokonywał 150km dziennie głównie po szosie-tu problem czy w takim razie potrzebne mi są w jakimś większym stopniu przednie amortyzatory? Polecacie jakieś rowery? Sam zastanawiam się nad Kross Seto2014. Przewiduje dokupienie dodatków więc jeśli ktoś coś poleca do ,,ułatwienia'' jazdy to też chętnie wysłucham
mklos1 Napisano 20 Marca 2014 Napisano 20 Marca 2014 Na szosie amortyzator to zbędna masa, którą musisz "napędzać". Seto to niezły wybór, ale trochę niski budżet, żeby dobry fitness dostać. Jest jeszcze Kellys Physio lub Merida Speeder, ale te są wyraźnie droższe.
ObywatelKC4 Napisano 20 Marca 2014 Autor Napisano 20 Marca 2014 Wiem że niski budżet ale niestety na nic innego nie mogę sobię pozwolić ;C Chciałbym do tych 2tys wybrać coś co przetrwa takie trasy z obciążeniem i zapewni wygodna jazde
ObywatelKC4 Napisano 20 Marca 2014 Autor Napisano 20 Marca 2014 Chodzi mi o to żeby była możliwość przymocowania bagażnika nie tylko na sztycy bo jednak sakwa bedzie pełna
mitam Napisano 20 Marca 2014 Napisano 20 Marca 2014 A może coś ze stajni Krossa serii trekingowej Trans..... np. ALP
ObywatelKC4 Napisano 20 Marca 2014 Autor Napisano 20 Marca 2014 To nie dla mnie ;/ Mysłałem jeszcze o Cliff albo Phanatic
ObywatelKC4 Napisano 22 Marca 2014 Autor Napisano 22 Marca 2014 Czy jest ktoś w stanie coś powiedzieć o rowerze Merida z serii Crossway?
Tadeus Napisano 22 Marca 2014 Napisano 22 Marca 2014 Jeśli nie jest w promocji, a ty nie masz powyżej 3 tys PLN to będzie miał słaby stosunek osprzętu do ceny Myślałem, że w końcu nie chcesz typowego crossa. Jak ma być pseudo-szosa to ten jest bardzo polecany: http://www.decathlon.pl/rower-szosowy-triban-500-id_8239801.html Z tego co widzę ma dziury na normalny bagażnik na górze. Ale... nie widzę ich na dole, nie wiem więc jaki jest zamysł (a może na dole jednak są dziury? Coś tam jest ale nie widzę dobrze)
mklos1 Napisano 22 Marca 2014 Napisano 22 Marca 2014 Dziury są (hi-res). Szosówka to trochę inny problem. Korba 50T, moim zdaniem trochę za duża, żeby jeździć z obciążeniem, nawet gdyby założyć kasetę juniorską (14T min).
Tadeus Napisano 22 Marca 2014 Napisano 22 Marca 2014 Coś za coś. Najniższe przełożenie jest 30/25. Z drugiej strony - ani trochę się nie znam na tego typu rowerach i ich przełożeniach, więc pewnie masz rację
mklos1 Napisano 22 Marca 2014 Napisano 22 Marca 2014 Oczywiście. Zapas przełożeń jest, bo jest jeszcze conajmniej środkowa zębatka, ale układ przełożeń na szosie jest nieco inny. De facto są to trzy przełożenia z możliwością trymowania kadencji na określonym przełożeniu (przynajmniej ja tak zrobiłem u siebie).
ObywatelKC4 Napisano 22 Marca 2014 Autor Napisano 22 Marca 2014 Takej typowej szosówki z barnem nie chce bo szybko beda plecy bolec ;c potrzebny cross który po modernizacji nada się na dalsze trasy
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.