Skocz do zawartości

[1000-1500] Cross

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Tylko, że Kands Maestro nie występuje w wersji 17". Tylko 19" a boje się, że będzie jednak za duży. Niestety długi czas jeździłem na za dużym rowerze nie mając pojęcia, że istnieje coś takiego jak dobór wielkości ramy, przez co załatwiłem sobie prawdopodobnie kolana. Wzrost i wagę podałem wcześniej, długość nogi 73 cm. Myślisz, że 19 będzie ok?

Napisano

Hm , nie wiem czy za duży, trzeba by najlepiej sie przymierzyc, ale nie sądzę, że kolana sobie załatwiłeś przez za dużą ramę.

Jak dla mnie za nisko opuszczone siodełko i nieprostowanie nogi ( prawie nieprostowanie - dla jasności) powoduje dyskomfort i może być powodem problemów z kolanami.

Napisano

Tylko, że Kands Maestro nie występuje w wersji 17"

Fakt, moje niedopatrzenie (złożyłem, że występuje w 3 wymiarach)
Czy 19" będzie ok? ... nie wiem, teoretycznie nie powinien być za duży. Ja mam 178 i dla mnie 19" jest idealnie, a 17" kupiłem żonie która ma 162cm,  ale miałem kiedyś rower z za dużą ramą i rzeczywiście kiepsko się jeździło.
Może poczekaj chwilę, sezon się rozpoczyna, powinny pojawić się lazaro 17" w innych kolorach.

ale nie sądzę, że kolana sobie załatwiłeś przez za dużą ramę.

też mi się tak wydaje.

Napisano

Może to nie ten dział, ale przy okazji może pomożecie... w czasach gimnazjum robiłem bez problemu 100km dziennie. w tym czasie jeździłem starym używanym holendrem. zdecydowanie za dużym dla mnie. potem miałem około 3 lata przerwy i po tym czasie już po pierwszych kilku kilometrach nieznośny ból kolan. jednocześnie ból ten występuje tylko na rowerze. Bieganie, wchodzenie po schodach, skakanka, przysiady... nie ma problemu. Tylko rower. Macie może jakieś pomysły powodu takiego stanu rzeczy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...