mikeee Napisano 10 Czerwca 2006 Napisano 10 Czerwca 2006 Na poczatku witam , to moj pierwszy post. Przeszukalem juz cale forum i mimo iz jest dosc obfite to nie moge wybrnac z klopotu.. Planuje zakup opon (przod+tyl), 26" - jak dotad mialem Kenda 26x1.95" (orginalnie takie byly) ale przyszla pora na wymiane i tu mam maly problem. Jezdze najczesciej po asfalcie , czasem lesne drogi (raczej ubite) cos w stylu 60% asfalt , 40% lesne szlaki. Chcialbym wiec cos w miare waskiego, semi-slick. Dotychczasowe 1.95 Kendy wydaje mi sie za szerokie. Mozecie cos doradzic? W najgorszym wypadku biore pod uwage : CONTINENTAL DOUBLE FIGHTER II [ tu ] albo SCHWALBE BLACK JACK MTB [ tu ] Problem taki ze obie sa 1.9" (albo 1.95) i troche mnie to martwi bo wolalbym cos wezszego (od 1.75"-1.85") ale nie moge niczego sensownego znalesc (na 26" ). Przy okazji takie pytanko, obrecz jest oznaczona 26x15 / 559 nie powinno byc wiec problemu z opona 1.7 - 1.85 ?? (jesli w ogole cos takiego znajde :029: ) -z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam!.
unforgiven Napisano 10 Czerwca 2006 Napisano 10 Czerwca 2006 Witam, to jest dobra, a przede wszystkim lekka opona ale droga ale istnieje jej tańszy odpowiednik Sam się zastanawiam nad którąś z tych dwóch, pozdrawiam
mikeee Napisano 11 Czerwca 2006 Autor Napisano 11 Czerwca 2006 No dzieki za odp. ale to jednak tez 1.9 - dla mnie jakos za duze. Wolalbym cos ok. 1.7 - 1.8, moze ma ktos jeszcze jakies pomysly / doswiadczenia ? -pozdrawiam m.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.