7tomas7 Napisano 15 Marca 2014 Napisano 15 Marca 2014 Witam. Mam rower Kross SFX 700, gdzie jest amortyzator w przodzie i na środku. W przodzie odkręcam w obie strony chcąc go wyłączyć, ale nie działa. Jak w strone ++++++++++ odkręcam to tak jakby jest słabszy. W tyle, wkręciłem taką śrubę i tą sprężynkę tak zawinąłem i się tak nie skurcza dużo, i tak jakby siedzę wyżej, nie ugina się. Jest jakiś inny sposób na wyłączenie. Inne pytania: odrkęciłem kierownicę ale nie da rady jej podnieść? w amortyzatorze w tyle wypadła śrubka taka od dało, czy się urwała, ale chyba to nie przeszkadza. Czemu jak mocno naciskam przeskakuje łańuch czy coś, taki zgrzyt jest i pedało przyspiesza i się można uderzyć.
Scarper Napisano 15 Marca 2014 Napisano 15 Marca 2014 Możesz napisac bardziej zrozumiale? Jak ci napęd przeskakuje to wina kasetyu i łańcucha. Jak byś chciał mieś blokowane amory tu musisz zmiennic je, na przód amor z blokadą na tył tak samo.
7tomas7 Napisano 15 Marca 2014 Autor Napisano 15 Marca 2014 Mam 190cm i zdaje mi się że rama 19 cali i opony 26 cali to za mały rower. Choć nie wiem jak to jest. Więc chcę zablokować amortyzator aby on przynajmniej nie opadał w dół, znaczy nie powodował, że jeszcze niżej siedzę (wkręciłem tą sprężynkę co jest tak że jest ciągle zgięta i twardo siedzi, jest lepiej). Potem chciałem kierownicę w przodzie podwyższyc, no ale nie wiem jak wyciągnąć ja do góry, chyba się nie da, odrkęciłem te śrubki i nic. Więc pomyślałem zablokować amortyzatory w przodzie, więc zrobiłem je takie twardsze, ale one tak nie przeszkadzają. Albo coś z regulacją, albo już napęd będzie do wymiany, choć nie widzę, aby ząbki były wyczerpane albo łańuch nie tego. Jak mocno naciskam, duży bieg, chcę jechać, to przeskakuje tak jakby, choć tego nie widzę, nie wiem gdzie to tak robi. A z tą śrubą co wypadła to dam sobie spokój, mam nadzieję, że nie była jakoś bardzo potrzebna, może po prostu coś z tym amortyzatorem tylnim robiła.
Scarper Napisano 15 Marca 2014 Napisano 15 Marca 2014 Taki urok FULLA że będzie amortyzował, jestem od ciebie wyższy, i na SFX 050 śmigam do sklepu{rama 17.5], nie jest tragicznie, masz tam stery A-head czy klasyczne, w klasycznych da sie podniesc kiere.
7tomas7 Napisano 15 Marca 2014 Autor Napisano 15 Marca 2014 google mówi że są Stery: PRO MT-11 z Kierownica: Truvativ Hussefelt 680mm/35 W takim starych rowerach to wiedziałem jak podnieść a w takim cudzie to nie wiem.
Scarper Napisano 15 Marca 2014 Napisano 15 Marca 2014 To nie podniesiesz kierownicy. Masz stery A HEAD. I ten rower nie ma chyba Truvativa.
7tomas7 Napisano 15 Marca 2014 Autor Napisano 15 Marca 2014 to tak jak myślałem nie da rady. Bo odkręciłem wszystko ciągnąłem, stukałem, to to , to tamto chciałem podnieść, ale nic nie szło. Dzięki
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.