Skocz do zawartości

[Do 2300 ] Konkretny MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, zastanawiam się nad konkretnym MTB z tego przedziału cenowego. Mój poprzedni rower to Giant Talon 3 byłem zadowolony lecz hamulce po pewnym czasie przestały ze mną współpracować :D. Otóż nowy sezon trzeba zacząć i szukam jakiegoś rozsądnego sprzętu. Patrzyłem na Kross'y Level A4 - A5 z 2012/3 roku ( nowe ) i wydają się ciekawe, tylko jak u to wygląda z hamulcami?

A4 (2012 ) - Shimano Disc M446 (hydrauliczny, tarcza 160mm)

A5 ( 2013 ) - Avid Elixir 1 Disc (hydrauliczny, tarcza 160mm)

Nie wiem nic konkretnego o tych hamulcach, jeździłem na Krossie A4 z 2012 roku i wydaje się być okej. Ładnie łapią i nie zauważyłem nic niepokojącego, ale nie znam Avida, a wiadomo, że chcę jak najlepsze w danej kategorii.

Mogą to być inne firmy jak Kross, byle spełniały wymóg ceny i miały rozsądne podzespoły + dobre hamulce. Moja waga to 70kg jeśli to jakąś decyduje. 

Ewentualnie Amortyzator z tego co czytałem są podobnej jakości więc rewelacji nie ma, ale w planach ewentualna zamiana po sezonie.

Do tego chętnie kupił bym jakiś licznik do nowego sprzętu i tutaj też bez jakiś szaleństw, czy do 100zł znajdę coś dobrego?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...