kenio Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Witam, Chciałbym wymienić w swoich obręczach opony do jazdy miejskiej (asfalt) na Schwalbe Big Apple 26 x 2,15 reflex rt Obręcze jakie posiadam to: Obręcz przednia: Mavic EX 325 DISCObręcz tylna: RFR ZX24 (srebrne szprychy) Pytanko mam, czy te opony bedą odpowiednie jeżeli chodzi o szerokość? Ewentualnie inne, które moglibyście mi doradzić Z góry dziękuję za pomoc pozdrawiam Krzysiek
lukaszooo Napisano 10 Marca 2014 Napisano 10 Marca 2014 Kwestia jest bardziej szerokości i Twojej wygody. Ja osobiście przy 80kg wagi po mieście mam szerokość 1,95 i względem oporów toczenia jest ok. Różnica zapewne będzie niewielka, ale zależy to do jakiego celu chcesz używać rower. pozdravka
kenio Napisano 10 Marca 2014 Autor Napisano 10 Marca 2014 Dzięki za odpowiedź Tak jak napisałem, głównie będę jeździł po mieście (asfalt, chodnik) Wagę ciała mamy taka samą. Szerokość opony 1,95 jak najbardziej satysfakcjonowała by mnie. Tylko pytanko czy taka opona nie jest za wąska do moich obręczy, gdzie rekomendowana szerokość to 2,1-2,5 pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.