vranac Napisano 2 Marca 2014 Napisano 2 Marca 2014 witam Jako ze zajezdzilem swoje opony (jezdzilem na roznych semi slickach) musze wybrac nowe. Jezdze stalowym goralem wiec ciezar opony jest sprawa drugorzedna. Pewnie z 70% to asfalt i 30% lesne / polne drogi. W zasadzie chodzi o wybor miedzy Kenda K898 link a Cst C1313 Control Terra link. Czy bedzie miedzy nimi jakas istotna roznica? Wygladaja jak siostry blizniaczki i biedniejsza rodzina Schwalbe Land Cruiser Ewentualnie jest jeszcze Kenda Kobra link, Cst Control Plus link, CYT H-566 link czy Kenda Khan link ale wolalbym cos z pierwszych dwoch. Jak widac sa to opony budzetowe w rozmiarze 26 x 1,9. Sam waze pewnie ok 107 kg. Tamten sezon zamknelem 5000 km a poprzedni ok 3700 km (wczesniej bylo ponad 8 lat samochodu). Czy jest jakis KONKRETNY powod na wybor badz odrzucenie ktorejs z nich? A moze jest jeszcze cos w typie Schwalbe Land Cruiser a w cenie Kendy czego nie znalazlem? pozdr v
marcinek1992 Napisano 2 Marca 2014 Napisano 2 Marca 2014 Mam kende khan w wersji z k-shieldem i powiem ci że jest naprawdę dobra tylko niestety ciężka ale coś za coś. Nie złapałem na niej jeszcze kapcia.
vranac Napisano 4 Marca 2014 Autor Napisano 4 Marca 2014 Za ok 2 tyg powinienem miec oponki cst (dzis dostalem odpowiedz ze sklepu). Do konca nie wiem czy bedzie to 26x1.9 czy x1.75. Kende mialbym w zasadzie od reki ale zaczelem sie zastanawiac nad przejsciem na szerokosc 1.75 (co mam tylko w cst). I kolejne pytanie: czy roznica 1.9 vs 1.75 na takim samym biezniku bedzie w ogole odczuwalna? To raptem 4 mm. v
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.