Skocz do zawartości

[1400-2000] giant czy inny? 2 rowery - jakie wybrać?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich serdecznie, znajomy polecił mi to forum twierdząc, że znajdę tutaj odpowiedzi na wszystkie nurtujące mnie pytania. Otóż mam zamiar zacząć przygodę z rowerami po prawie 15-letniej przerwie. Przez ten czas technika strasznie poszła do przodu, także można powiedzieć, że jestem laikiem w tych sprawach, w związku z czym potrzebuję Waszej pomocy.
Zastanawiam się nad kupnem dwóch rowerów:
- jeden dla mnie, szosowo-terenowy, rozmiar L, budżet ok. 2 000 pln, istotna jest również waga - upodobałem sobie model, oczywiście po zmianie opon, jednak stylistycznie bardzo mi odpowiada, jest to giant revel 0 2014 http://sklep.biketeam.pl/pl/-/852-revel-0-2014.html. Czy jest to rower godny uwagi czy jakieś macie alternatywy dla niego?
- drugi dla narzeczonej, również szosa i lekki teren, rozmiar S, kowota do 1 400, im lżejszym tym lepiej, duży plus. Proszę o jakieś sugestie. Nad czym warto się zastanowić.

Napisano

Ja mam tego gianta z 2013 roku i jestem bardzo zadowolony. W modelu na rok 2014 ma lepszego amorka jednak tylna zmieniarka to nie deore i m 8 biegów a nie 9. Takie różnice miedzy modelami - dziwne. Bardzo sobie chwale, rower wygodny. Nie żałuje kupna czegoś innego bo ten w zupełności odpowiada moim wymaganiom.

Napisano

Zakupiłem parę dni temu Revela 0 2014... Dla mnie rewelacja. Mega wygodny. Prezentuje się świetnie a prowadzi się jeszcze lepiej. Jestem amatorem jeśli chodzi o MTB ale bardzo pozytywnie mnie ten rower zaskoczył :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...