johhnny Napisano 28 Lutego 2014 Napisano 28 Lutego 2014 Poszukuję roweru MTB w przedziale cenowym 2000 - 2500 zł (jednak bliżej dolnej granicy). Spodobał mi się najnowszy model Unibike Evolution 27.5, ponieważ wydaje mi się, że za swoją cenę oferuje niezły osprzęt oraz większe koła będą sprzyjały wycieczkom po nieco bardziej płaskim terenie lub asfalcie. Rozważałem zakup modelu Unibike Viper GTS jednak po przyjrzeniu się w sklepie stwierdziłem, że nie czułbym się pewnie na nim zjeżdżając nawet z najprostszych górek. Chciałbym się Was poradzić czy we wspomnianych widełkach jest coś lepszego do kupienia? Wolałbym jednak trzymać się dolnej granicy podanego przedziału. Mój wzrost to 170 cm, ważę około 70 kg.
danek11 Napisano 5 Kwietnia 2014 Napisano 5 Kwietnia 2014 Miałem identyczne założenia zakupowe i po przestudiowaniu forum, aukcji w internecie i kilku sklepów w Krakowie dość przypadkowo trafiłem na ten model. Kosztował mnie finalnie 2100 zł i nie wyobrażam sobie lepszej i bardziej kompleksowej opcji (choć pewnie na forum znajdą się inne opinie ). Rower crossowy miałby problemy z wysokimi krakowskimi krawężnikami i nierównymi ulicami (a przynajmniej byłoby je czuć), a koła w rozmiarze 27,5 '' nie powinny wiele odstawać od lekkości crossa na asfalcie. Po pierwszych przejażdżkach na Unibike Evolution 27,5'' jestem bardzo, bardzo zadowolony.
wisNia1902 Napisano 4 Maja 2014 Napisano 4 Maja 2014 Też się zastanawiam nad tym modelem, do 2300 chyba już nic lepszego nie ma?
barbapapa11 Napisano 4 Maja 2014 Napisano 4 Maja 2014 Jezeli interesuje cie rower uzywany to mam wlasnie w tej cenie do sprzedania gianta xtc 3 w rozmiarze s (jak mialem 170cm to byl dobry, ale juz jest za maly) naprawde malo uzywanego. http://www.giant-bicycles.com/pl-pl/bikes/model/xtc.3/7726/45601/ prawie oryginalna specufikacja, oprocz prostej kierownicy bopligta. Jezelijestes zainteresowanyto pisz na priv. Wysłane z mojego LG-F180L przy użyciu Tapatalka
wisNia1902 Napisano 4 Maja 2014 Napisano 4 Maja 2014 Dla mnie S to mało (182cm/85kg), chciałbym usłyszec opinie o tym unibike evo 2014 bo ciężko na coś o nim znaleźć.
barbapapa11 Napisano 4 Maja 2014 Napisano 4 Maja 2014 Sry przeczytalem w pierwszym poscie, ze masz 170, a nie spojrzalem na date. Wysłane z mojego LG-F180L przy użyciu Tapatalka
Renesis16xT Napisano 3 Czerwca 2014 Napisano 3 Czerwca 2014 Kolego zakupiłeś tego evolution, jak się sprawuje?
dominv8 Napisano 3 Czerwca 2014 Napisano 3 Czerwca 2014 unibike możesz brać śmiało, mam evolutiona , ale z 2011 roku jeszcze na hamulcach v brake i jestem bardzo zadowolony, praktycznie 3 lata jeżdże na fabrycznym osprzęcie i jeszcze nic nie wymieniałem bo nie ma takiej potrzeby.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.