Skocz do zawartości

[Napęd] Alternatywa dla Shimano FC-M760?

kmk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Wykończył mi sie napęd 9 rzędowy - korba , a właściwie tarcze duza i srednia  (44 i 32 z) XT FC-M760

kaseta SRAM PG-950 i łańcuchy SRAM  PG 970 i PC69

- czy jest jakaś alternatywa w tarczach, zeby zamontować  na korbach  shimano (44-32-22) ? Czy lepiej nie mieszać?

Napisano

Pytasz o kompatybilność zębatek innych niż  xt serii m760?

Rozstaw standardowy, 4 śruby 104/64mm. Możesz kupić alu, niekoniecznie od Shimano. Możesz kupić stal, np z grupy alivio.

Ramiona korb, pająki konkretnie, bywają zbudowane w ten sposób, że zębatki z innych grup mogą nie przylegać idealnie. Może być konieczność jakieś drobnego szlifowania nowej zębatki. Zazwyczaj łatwa modyfikacja.

Sprecyzuj pytanie, jakich konkretnie koronek poszukujesz. To dość popularny model korby, jest spora szansa, że dostaniesz informacje z pierwszej ręki n.t kompatybilności z konkretną zębatką.

Napisano

Bez problemu pasują blaty od np. Deore czy SLX, aczkolwiek jest to mało sensowne - na blaty wydasz około 200zł, do tego suport...niewiele dokładając masz nową korbę SLX.

Kaseta XT i łańcuch Campy C9 długo Ci posłużą.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Wykończył mi sie napęd 9 rzędowy - korba , a właściwie tarcze duza i srednia  (44 i 32 z) XT FC-M760

kaseta SRAM PG-950 i łańcuchy SRAM  PG 970 i PC69

- czy jest jakaś alternatywa w tarczach, zeby zamontować  na korbach  shimano (44-32-22) ? Czy lepiej nie mieszać?

Mam zębatke XT aluminiową na 4 śruby. Zdjęcia moge podrzucić na PW. 44 też się znajdzie ale stalowa.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...