olek7411 Napisano 23 Lutego 2014 Napisano 23 Lutego 2014 Witam! Nie wiem jaki mam rodzaj sterów oraz nie wiem jak mam je wymienić. Dodaje zdjęcia tych sterów: 1image 2image 3image
Scarper Napisano 23 Lutego 2014 Napisano 23 Lutego 2014 Normalnie wybijasz miski i wprasowywujesz nowe.
Centek Napisano 23 Lutego 2014 Napisano 23 Lutego 2014 Najlepiej zrobić sobie wybijak do sterów ze starej aluminiowej sztycy lub miedzianej rury. Wybijając w domowych warunkach z aluminiowej ramy miskę która siedzi czasem jak diabli, można sobie zmasakrować główkę ramy jeśli taka miska uderzona z dużą siłą zakantuje to nawet może spowodować pęknięcie główki. Praskę zrobić też wypada żeby nie nabijać misek młotkiem.
olek7411 Napisano 23 Lutego 2014 Autor Napisano 23 Lutego 2014 Jako, że nie robiłem tego wcześniej to chyba wolę oddać to do serwisu oni wymienią tak jak być powinno i nic nie uszkodzą. Wolałbym nie rozwalić ramy albo czegoś innego. Dzięki za pomoc
Scarper Napisano 23 Lutego 2014 Napisano 23 Lutego 2014 Ja wybijałem kluczem oczkowym i młotkiem 400G i ladnie wyszło.
Centek Napisano 23 Lutego 2014 Napisano 23 Lutego 2014 Nie bez przyczyny wymyślono takie wybijaki do sterów z miękkiego materiału, które równomiernie opierają się o miskę i równomiernie rozkładają siłę jaka potrzebna jest do wybicia. Można kijem i kamieniem wybijać - też w pewnie się uda jeśli robić to z głową i równomiernie, jednak raz na czas przez nieumiejętny demontaż/montaż ktoś musi szukać nowej ramy. Ja też uważam, że z wszystkich czynności serwisowych akurat tą lepiej zlecić warsztatowi wyposażonemu w odpowiednie narzędzia.
Scarper Napisano 23 Lutego 2014 Napisano 23 Lutego 2014 EE tam Z głową wybijasz i w moim przypadku jechałem do wuja na prasę i ładnie na smar miski weszły.
olek7411 Napisano 24 Lutego 2014 Autor Napisano 24 Lutego 2014 No to ja oddam to do serwisu Z tym wybijakiem może być problem.
R4ttle Napisano 24 Lutego 2014 Napisano 24 Lutego 2014 Ale nie zaszkodzi spróbować samemu jeśli nie siedzą mocno to spróbuj je delikatnie wypchnąć lub wybić lekko
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.