authorman Napisano 21 Lutego 2014 Napisano 21 Lutego 2014 Witam, W przyszłości chciałbym kupić rower enduro/all mountain. Mieszkam w okolicach Gór Sowich i tam często jeżdżę. Czasem jakieś dłuższe wyjazdy. Mam 179 cm i 95 kg (ale podobno mam schudnąć ) Zależy mi na skoku zawieszenia min. 130mm. Fajnie jakby koła miały 27.5" ale nie jest to warunek konieczny. Potrzebuję solidnej maszyny, która czasem wybaczy moje błędy w technice jazdy. Oto lista moich kandydatów: Mondraker Dune Lapierr Zesty 214 Corratec X-Force 0.3 GT Force 3.0 Giant Reign 2 KTM Bark 40 Mondraker Foxy Giant Intrigue 27.5 Kona Process 134 Orbea Rallon X30 Giant Trance 27.5 2 Giant Trance 27.5 3 Author Era 2.0 Proszę o krótkie albo wyczerpujące uzasadnienie decyzji. Waszym zdaniem wady i zalety podanych kandydatów. Jeśli jakiś inny bike przychodzi wam do głowy - śmiało proszę podać. Aaaaa......bardzo proszę o nie prowadzenie dyskusji co jest enduro a co jest all mountain Pozdrawiam
PeGie Napisano 21 Lutego 2014 Napisano 21 Lutego 2014 Giant intrigue to raczej geo dla kobiety i tak jest pozycjonowany przez producenta. Trance 27.5 2 jeździłem przez kilka dni. Bardzo dobrze podjeżdża, świetnie idzie w dół, co mnie zaskoczyło, bardzo przyjemnie (lekko) jedzie się po płaskim. Spodobał mi się na tyle, że zamówiłem model niższy - 3 (na tyle pozwalał mi budżet)
erzurum Napisano 21 Lutego 2014 Napisano 21 Lutego 2014 z tej serii wybrałbym trance, sprawdzone świetne zawieszenie, do tego więcej skoku przy kołach 27,5.
authorman Napisano 28 Lutego 2014 Autor Napisano 28 Lutego 2014 Zostały 3: Orbea RallonKona Process Rose
Tomash Napisano 1 Marca 2014 Napisano 1 Marca 2014 Jakie dokładnie Rose? Z tego co podałeś wziąłbym dla siebie Orbeę. Polecam Ci ten test: http://reviews.mtbr.com/22-bikes-14-riders-three-days%E2%80%93welcome-to-mtbrs-first-ever-enduro-compare-o Oni co prawda mają najdroższe modele, brakuje jeszcze kilku rowerów, ale większość z nich ma też swoje tańsze wersje.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.