Skocz do zawartości

[dofinansowanie]Z gminny, w której zamieszkujemy.

XenOx

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej! Czy orientuje się ktoś jak wygląda sprawa dofinansowania na sprzęt sportowy (w tym rower) od gminy, w której zamieszkujemy? W internecie nie spotkałem się z podobnym tematem, a może ktoś coś słyszał.. :)

Napisano

Ja się właśnie dowiedziałem, że kolega z klubu dostał 50% zwrotu za zakup roweru, a koleżance został ufundowany rower za friko. Co prawda nie z mojej gminy. Wydaje mi się, że to zależy od "serca" wójta.

Napisano

Idź do wójta i pogadaj w cztery oczy. Może nie być lekko, alej jak masz jakieś wyniki, wygrane wyścigi to może się ugnie.

Sam biorę udział w akcjach typu oddaj rower i jakieś dziecko w tym roku dostanie fajny sprzęcik, a ja tym sposobem, co roku jeżdżę nowym sprzętem.

Napisano

Fakt, dużo zależy od wojta/burmistrza i zamożności gminy. Jeśli się ma jakieś wyniki będzie łatwiej. A może lepiej wybrać się do lokalnych przedsiębiorców? Nikt kasy nie rozdaje chętnie ale u nich może być łatwiej

Napisano

Klub/towarzystwo ma pewne szanse, ale nikłe i kwoty są śmieszne. Przykład z mojego powiatu, przyznane fundusze na 2014 rok: https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/t1/1510346_424446107685958_1923998572_n.png  Towarzystwo rowerowe otrzymało łącznie 5000pln, z czego 3000 na organizację rajdów oraz 2000 na organizację biegów ulicznych. Tym samym klub piłkarski który nic nie robi (żadnych wyników, organizacji czegokolwiek) otrzymał 100.500,00 PLN (sic! sto tysięcy). 

Mój nazwijmy to "klub" stara się o dofinansowanie w postaci zwrotu kosztu opłat startowych w bieżącym sezonie, w zeszłym roku była to chyba kwota wystarczająca na pokrycie opłat startowych połowy zawodów (4-5 startów) dla 4-5 osób, nie wiem dokładnie ale kwota wydaje się w granicy 1 tys. O kasę w tym sporcie ciężko.

Napisano

No u mnie niestety we władzach lokalnych sprawa wygląda podobnie, dofinansowanie na klub grający w najniższej lidze, będący na ostatnim miejscu, w którym większość piłkarzy to grube edki dostał coś ok 200 tyś, ja starałem się załatwić głupi bus na dojazdy zespołu na zawody, to powiedzieli mi że jest kryzys i jest ciężko z pieniędzmi. Więc jak widzicie patologia rodzi patologię ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...