Skocz do zawartości

[1500pln] pierwszy składak 29er

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie.

Jestem z opolskiego, okolice Góry Św. Anny. W roku poprzednim zacząłem regularnie jeździć na rowerze, głownie ze względu poprawienia ogólnej kondycji i w celach turystycznych. Jeździłem na marketowym rowerze z pseudo amortyzatorami. Jazda tym pojazdem naprawdę nie należała do najprzyjemniejszych tym bardziej że to 15 letni sprzęt komunijny, więc postanowiłem że na wiosnę sprawię sobie w miarę prawdziwy rower.

Jeśli chodzi o moje warunki to:

waga - 83kg

wzrost - 182cm

dł. nogi do krocza - 85cm

Potrzebuję roweru głównie do jazdy polnych, leśnych drogach, leśnych ścieżkach itp, oraz od czasu do czasu trochę asfaltu.

Jako że moja wiedza na temat rowerów jest nikła, trafiłem na te forum i inne strony gdzie troszkę poczytałem i zrozumiałem o co w tym chodzi (chyba). 

Więc moja koncepcja to złożenie sobie roweru na kołach 29 cali z amortyzowanym przodem, osprzętem alivio i hamulcami vbrake. Główne miejsce gdzie zaopatrywał bym się w sprzęt to allegro, tablica itp Gdzie to możliwe postawił bym na używki ze względu iż nie chciałbym przekroczyć budżetu.

Jak pisałem wcześniej moja wiedza i doświadczenie nie jest za wielkie także chciałbym poczytać Wasze opinie i rady. Będę wdzięczny.

Pozdrawiam

Napisano

Faktycznie ciężko coś znaleźć, w dodatku jeśli miałbym założyć tarcze to znacznie przekroczę budżet. Będę jednak musiał zdecydować się na '26.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...