Skocz do zawartości

[siodło] Dobry sklep w Warszawie

lenar87

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witajcie,

mam pytanie dotyczące doboru siodełka. Naczytałem się wiele na temat dolegliwości i efektów źle dobranego siodełka, naczytałem się na temat doboru właściwego siodełka, jednak mam wrażenie, że bez pomocnej ręki w osobie specjalisty nie ruszę z miejsca (a temat zaczynam traktować w tym sezonie już poważnie, bo biorąc pod uwagę moją znaczną masę 105kg i planowane dystanse, mogę sobie conieco zniszczyć :) ).

Wiem, że w mojej małej mieścinie nikt czymś takim jak dopasowywanie siodełek się nie zajmuje, o dużym wyborze i stanie sklepowym nie wspominając. Jestem jednak często w Warszawie (centrum i mokotów) i myślę, że mógłbym tutaj poszukać szczęścia dla swoich czterech liter. Zupełnie jednak się nie orientuję gdzie szukać dobrych sklepów, które (a) pomierzą mi rozstaw kości kulszowych, (B) będą miały fachową wiedzę na temat dobru i © będą miały na stanie coś co będzie mi odpowiadać.

Czy możecie zaproponować jakieś lokalizacje sklepów, gdzie podchodzą do tematu poważnie, z głową i wiedzą? Oczywiście najlepiej gdzieś w okolicach mokotowa lub centrum, ale jak trzeba będzie gdzieś dojechać to nie będzie to problem.

Napisano

Airbike na KENie dobierze Ci siodla Speca, BDC w Legionowie na Zegrzynskiej Selle Italia.

W Sport Secie na Obozowej mieli jakis czas temu WTB do testow, wydaje mi sie ze nic w temacie sie nie zmienilo.

Napisano

No własnie ten AirBike z racji położenia i oferowanej marki mi odpowiada. Mam pytanie - czy wiesz może jak wygląda sprawa pomiarów? Mają tam to magiczne siodełko żelowe do zostawienia odcisku? :) Jak z wyborem? Oczywiście jeśli dawno tam nie byłeś to pytania również nie było. Trzeba będzie się przejechać.

Napisano

Sam ostatnio mierzyłem swój tył ;) i robiłem to w Plusie na Zamiany. Mają to krzesełko żelowe o które pytasz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...