Skocz do zawartości

[suport] wymiana osi

krossfire

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

mam pytanie mam w rowerze zwykły suport na kwadrat taki stalowy wałek zamierzam go wymienić na nowy i tu rodzi się pytanie czy moge założyć suport zintegrowany w czy muszę kupić taki jak był w ramie mam z 2 stron gwint i nie wiem czy taka zamiana jest wogle możliwa prosze o pomoc i fachowe doractwo

post-171452-0-42993700-1392003709_thumb.jpg

post-171452-0-72034100-1392003718_thumb.jpg

Napisano

aha wielkie dzieki za informacje a że dalej podpytam jaki suport byś zintegrowany polecał jestem w tym temecie trochę świeży i nie mam obeznania o korby z zębatkami sie nie martw dokupię też bo sąjuż zlekka zdezelowane i musiał bym wymienić jeszcze raz bardzo dziękuje za odpowiedz

Napisano

@krossfire, popularne filmy to Accent lub trochę tańsza i z tego co czytałem porównywalna jakościowo NECO.

Z droższych (niekoniecznie lepszych) mamy Shimano, Truvativ

Przy wyborze odpowiedniego musisz zwrócić uwagę na to, jaki masz gwint w mufie suportu.

Pod tym linkiem znajdziesz przydatne informacje

http://wrower.pl/sprzet/os-suportu,5446.html

Skoro masz zamiar wymieniać również korbę to może warto rozwazyć przesiadkę z nie do końca trwałego połaczenia "na kwadrat" na system wielowypustu (Octalink od Shimano lub ISIS od SRAMa).

Połączenia wielowypustowe są bardziej trwałe, lepiej znoszą obciążenia. Poza tym trudniej jest je "popsuć" w przypadku nieumiejętnego serwisowania ;-)

Ogólnie lepiej poszukać całego zestawu bo to w większości przypadków jest bardziej opłacalne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...