krossfire Napisano 10 Lutego 2014 Napisano 10 Lutego 2014 mam pytanie mam w rowerze zwykły suport na kwadrat taki stalowy wałek zamierzam go wymienić na nowy i tu rodzi się pytanie czy moge założyć suport zintegrowany w czy muszę kupić taki jak był w ramie mam z 2 stron gwint i nie wiem czy taka zamiana jest wogle możliwa prosze o pomoc i fachowe doractwo
grzechu2410 Napisano 10 Lutego 2014 Napisano 10 Lutego 2014 możesz wstawić suport "zintegrowany" , ważne aby był tej samej długości co poprzedni . pozdrawiam
krossfire Napisano 10 Lutego 2014 Autor Napisano 10 Lutego 2014 aha wielkie dzieki za informacje a że dalej podpytam jaki suport byś zintegrowany polecał jestem w tym temecie trochę świeży i nie mam obeznania o korby z zębatkami sie nie martw dokupię też bo sąjuż zlekka zdezelowane i musiał bym wymienić jeszcze raz bardzo dziękuje za odpowiedz
cyrax84pl Napisano 10 Lutego 2014 Napisano 10 Lutego 2014 @krossfire, popularne filmy to Accent lub trochę tańsza i z tego co czytałem porównywalna jakościowo NECO. Z droższych (niekoniecznie lepszych) mamy Shimano, Truvativ Przy wyborze odpowiedniego musisz zwrócić uwagę na to, jaki masz gwint w mufie suportu. Pod tym linkiem znajdziesz przydatne informacje http://wrower.pl/sprzet/os-suportu,5446.html Skoro masz zamiar wymieniać również korbę to może warto rozwazyć przesiadkę z nie do końca trwałego połaczenia "na kwadrat" na system wielowypustu (Octalink od Shimano lub ISIS od SRAMa). Połączenia wielowypustowe są bardziej trwałe, lepiej znoszą obciążenia. Poza tym trudniej jest je "popsuć" w przypadku nieumiejętnego serwisowania ;-) Ogólnie lepiej poszukać całego zestawu bo to w większości przypadków jest bardziej opłacalne.
ernesto Napisano 10 Lutego 2014 Napisano 10 Lutego 2014 Dobre suporty na kwadrat robi kinex . Sam taki mam i sobie chwale
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.