xeg Napisano 6 Lutego 2014 Napisano 6 Lutego 2014 Witam, potrzebuje waszej pomocy, mam na koła 400zł, byłem zdecydowany na Alexrims DH19 + maszynowe novatec od Bodzka z allegro. Niestety coraz częściej pojawiają się informacje że, te nowe DH19 są wadliwe, często pękają - może producent chciał przyoszczędzić na jakości materiału? Przeszedłem się po sklepach stacjonarnych w moim mieście i niestety za 400 zł to nie da rady zrobić nić ciekawego, ceny podobnych zestawów najczęściej kończą się na 600 zł. Znalazłem inne w podobnej cenie Remerx Grand Hammer z tymi samymi piastami również od bodzka. Czy ktoś miał do czynienia z tymi obręczami? nie mogę znaleźć żadnych opinii na ich temat. Czy mimo wszystko kupić wcześniej upatrzone dh19?
xeg Napisano 6 Lutego 2014 Autor Napisano 6 Lutego 2014 Piasty pod V-ki, w zestawie z dh19 i grand hummer są NT-802SB i NT-751SB No i zapomniałem dodać że, wszystko powinno być w kolorze czarnym, w sklepach stacjonarnych za czarny kolor chcieli dopłaty 100zł.
parmenides Napisano 6 Lutego 2014 Napisano 6 Lutego 2014 jeździłem na takich: http://allegro.pl/kola-28-alexrims-ace-18-novatec-751-802-czarne-cr-i3928746347.html Jeździł też na nich mój szwagier ponad 100kg wagi. Nie jeździłem na nich z sakwami. Jeździłem na nich w terenie (lasy dzikie na pojezierzu Drawskim, w Beskidach Małych, po trasach w Lesie Kabackim i w pobliżu wawy), na szosie po płaskim i w górach (max prawie 20% nachylenia) Nigdy się nie rozcentrowały, nie odmówiły posłuszeństwa. Dość lekkie. Piasty chodziły gładko, przez rok ich nie serwisowałem. Miałem czarną wersję. Mogę z czystym sumieniem polecić. Obręcze chyba z tych mocniejszych, ale musisz ocenić swoją wagę, wagę roweru i wagę bagażu, który zabierzesz. A na miasto i takie zwykłe przejażdżki bez sakw - to spoko i luz. pozdr
xeg Napisano 6 Lutego 2014 Autor Napisano 6 Lutego 2014 Dodzwoniłem się do Bodzka z allegro i z tych dwóch które posiada polecił Grand Hummery, chyba zaryzykuje i w razie czego napiszę pierwszą w Polsce recenzję Te Ace18 wyglądają na delikatne po za tym jak producent odpuścił jakość na jednym modelu to dlaczego nie miałby tego zrobić na drugim ?, no a moja waga to 75kg z sakwami może i dojdzie do 100, do tego koła na co dzień, każdych warunkach będą się zmagać z krawężnikami w mieście, w wolnych chwilach będą robić długie dystanse i momentami powinny nadawać się do crossu.
xeg Napisano 7 Lutego 2014 Autor Napisano 7 Lutego 2014 Zamówiłem te Grand Hammery z piastami NT-802SB i NT-751SB za 385zł, wysoki stożek powinien być sztywniejszy, a co do wytrzymałości to dam znać po pierwszym mam nadzieję bezproblemowym tysiaku.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.