kierszniak Napisano 6 Stycznia 2014 Napisano 6 Stycznia 2014 Siema Dziękuje wszystkim którzy zdecydują się pochylić nad moim problemem i coś mi doradząNa lato zamierzam kupić nowy rowerek tak do 1600 zł bo więcej nie uzbieram - teraz mam 1000 zł. Nie znam się na tych wszystkich opisach, posiadam tylko wiedzę ogólną. Poszukuje roweru w miarę lekkiego bo będę go wnosił na 2 piętro. Zamierzam jeździć raczej po asfalcie i może w 10% po leśnych ścieżkach czy piaskowych drogach.Poprzednio posiadałem Kands Maestro na kołach 28 z osprzętem alivio ale mi ukradli i niema szans na odzyskanie. Znalazłem coś takiegohttp://www.skapiec.pl/site/cat/2215/comp/6017070Myślałem żeby kupić coś na kołach 29, mimo niskiego wzrostu (170cm) bardzo dobrze się czuje na takich dużych roweruchCzy w tej cenie dostanę coś lepszegoDziękuje za wszelką pomoc
mklos1 Napisano 6 Stycznia 2014 Napisano 6 Stycznia 2014 W danym budżecie nie ma rozrzutów masy większych niż 1kg, więc czy będziesz miał do wnoszenia małą butelkę wody mniej czy więcej, to jedna chwała. Skoro jeździsz głównie asfalcie i ewentualnie szutrach, cross Romet Wagant 2.0/3.0.
kierszniak Napisano 6 Stycznia 2014 Autor Napisano 6 Stycznia 2014 Siema, dzięki za szybką odpowiedż, a ten rower dostanę do 1600zł. A co sądzisz o tym giant
mklos1 Napisano 6 Stycznia 2014 Napisano 6 Stycznia 2014 A co sądzisz o tym giant Nie ma sensu. O od razu musiałbyś zmienić opony na crossowe. Jeżeli nie planujesz jazdy w terenie innym niż szutry czy leśne ścieżki MTB nie ma sensu. PS. W mój poprzedni post wkradł się błąd. Wagant to treking, Interesuje Cię linia Romet Orkan.
kierszniak Napisano 6 Stycznia 2014 Autor Napisano 6 Stycznia 2014 Ja nie jestem wybredny, aby był dobry, miał dory osprzęt. Jak jeżdziłem na Kands Maestro, który miał własnie cienkie oponki to jeździło mi się dobrze bo mniejsze tarcie było czy coś
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.