kuki10 Napisano 2 Stycznia 2014 Napisano 2 Stycznia 2014 Ostatnio gdy jeździłem w dłuższe trasy (50km-70km) to zacząłem odczuwać bicie przedniego koła . Rower jest z lat 80 niemieckiej produkcji Candidat . Czy znacie jakieś sprawdzone sposoby by to bicie usunąć?
bzyko Napisano 2 Stycznia 2014 Napisano 2 Stycznia 2014 Zamiast kupować rower z "lat '10 XXI wieku" tak jak poprzednik PORADZIŁ - lepiej oddać bijące koło do dobrego serwisu w celu wycentrowania i dalej cieszyć się jazdą zabytkowym bajkiem. Aczkolwiek bijące koło nie zawsze wiąże się z krzywą obręczą. Czasem powodem bicia jest sama opona, bo po prostu nie wykłada się równo na obręczy. Najprościej sprawdzisz to podnosząc przednie koło do góry. Zakręć kołem, przyłóż palec do przednich widełek i zbliż do obracającego się koła (a konkretnie do obręczy). Trzymaj palec nieruchomo i obserwuj koło. Zauważysz czy bije opona czy obręcz.
Mod Team michuuu Napisano 2 Stycznia 2014 Mod Team Napisano 2 Stycznia 2014 Czy znacie jakieś sprawdzone sposoby by to bicie usunąć? Jeżeli felga nie jest uszkodzona to warto by wycentrować. Nikt nic mądrzejszego jeszcze nie wymyślił.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.