Gość gmx Napisano 1 Listopada 2013 Napisano 1 Listopada 2013 Może ktoś wie czy istnieje siodełko z karbonowymi prętami o wytrzymałości dopuszczalnej do 110 kg. Sam ważę 90 ale czasami zdarza mi się zabierać plecak więc wolę się zabezpieczyć. Bardzo podobają mi się siodełka prologo jednak nigdzie nie mogę znaleźć informacji na temat ich prętów NACK
1415chris Napisano 1 Listopada 2013 Napisano 1 Listopada 2013 W szosie mam Nage Evo Nack. Prety, w miejscu mocowania, sa wzmocnione kewlarem i aluminium (od wew.). Prologo nie podaje limitow wagowych dla swoich siodel. Tak poza tym, swietne siodlo! Zeby dac ci wiekszy obraz zagadnienia karbonowych pretow. W mtb mam Tune Speedneedle 86g, przez dlugi czas w szosie uzywalem siodla Smuda 67g. Waze podobnie co Ty. Warto, nie tylko dla karbonowych pretow, zadbac o odpowiednie jarzmo sztycy, a dokladnie o czesc podpierajaca prety. Czym wieksza powierzchnia tym lepiej. Nawet majac mocowanie typu KCNC, mozna wymienic lodeczke z podparciem na calej jej dlugosci.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.