Kajus23 Napisano 27 Października 2013 Napisano 27 Października 2013 Witam Ze wzgledu ze to mój pierwszy post chcę się przywitać Tak jak w temacie, szukam dobry rower Trekkingowy do 2000-2300zl Co polecacie? Rower musi być wygodny i ładny, dobry osprzęt też jest ważny. Interesują mnie tylko nowe rowerki Pozdrawiam Karol
mklos1 Napisano 27 Października 2013 Napisano 27 Października 2013 Romet Wagant 3.0 w zupełności wystarczający. Wysłane z mojego OV-Steelcore10III przy użyciu Tapatalka
Kajus23 Napisano 27 Października 2013 Autor Napisano 27 Października 2013 Zastanawiam się ostatnio nad Merida: http://www.rowerymerida.pl/produkt754/freeway-9500-rower-merida.html albo Trek T80
mklos1 Napisano 27 Października 2013 Napisano 27 Października 2013 Merida w tej cenie to jakieś nieporozumienie. Wysłane z mojego OV-Steelcore10III przy użyciu Tapatalka
Kajus23 Napisano 27 Października 2013 Autor Napisano 27 Października 2013 A ten TREK? Merida w tej cenie to jakieś nieporozumienie.Wysłane z mojego OV-Steelcore10III przy użyciu Tapatalka
mklos1 Napisano 27 Października 2013 Napisano 27 Października 2013 Wagant ma najlepszy stosunek osprzętu do ceny. Bije treka i meridę. Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
Kajus23 Napisano 27 Października 2013 Autor Napisano 27 Października 2013 No to trzeba zainteresować się tym ROMETem. Obawiam się jedynie ramy niskiej jakości, ostatnio nie słyszałem pochlebnych opini o tej marce. Zależy mi na dobrym rowerku bo rocznie dużo kilometrów jednak robie a 2000zł to też już sporo kaski Pozdrawiam Wagant ma najlepszy stosunek osprzętu do ceny. Bije treka i meridę.Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka
Kolzwer Napisano 27 Października 2013 Napisano 27 Października 2013 Niezły stosunek jakość/cena: http://www.unibike.pl/expeditiongts.html Sam niedawno zastanawiałem się nad trekingiem i to jest najlepszy wybór za te pieniądze. Merida o której można przeczytać w jednym z założonych przeze mnie tematów jednak odpadła ze względu na słaby amortyzator.
mklos1 Napisano 28 Października 2013 Napisano 28 Października 2013 Meridy są bardzo drogie, szczególnie niskie modele. Do roweru trekingowego ajwaj rama nie jest potrzebna, wystarczy żeby nie pękła, a odkąd jestem na forum nie słychać, żeby Romety pękały... W ogóle jakie producenta by nie wziął ramy trekingowe nie pękają. Pękanie ram to raczej domena rowerów MTB, gdzie ewentualne błędy przy projektowaniu czy wykonaniu odbijają się czkawką. Wysłane z mojego OV-Steelcore10III przy użyciu Tapatalka
DRE Napisano 28 Października 2013 Napisano 28 Października 2013 Nie ma co sie bać Rometa, nie wiem skąd przekonanie że Merida czy inny Trek w takim modelu zaproponuje lepszą rame. Wyrwiesz rometa za 4 stówki mniej niż unibike, za różnice możesz troche powybrzydzać i dobrać sobie siodło, kierownice,pedały lub pomyśleć o jakimś powietrzu z przodu. Za 400 masz już NRX http://www.skleprowerowy-duda.pl/pl/p/Amortyzator-SR-Suntour-SF13-NRX-D-LO-700C/5907 Jedyna zaleta unibike to przednia przerzutka która możesz zmienić za małą kase.
Kajus23 Napisano 31 Października 2013 Autor Napisano 31 Października 2013 Zdecydowalem się na Unibike GTSa, mam okazje kupić w doobrej cenie Dzieki za odpowiedzi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.