Skocz do zawartości

[Trekking] Do 2000zl

Kajus23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Ze wzgledu ze to mój pierwszy post chcę się przywitać :)

Tak jak w temacie, szukam dobry rower Trekkingowy do 2000-2300zl

Co polecacie?

Rower musi być wygodny i ładny, dobry osprzęt też jest ważny. Interesują mnie tylko nowe rowerki

Pozdrawiam

Karol

Napisano

No to trzeba zainteresować się tym ROMETem. Obawiam się jedynie ramy niskiej jakości, ostatnio nie słyszałem pochlebnych opini o tej marce. Zależy mi na dobrym rowerku bo rocznie dużo kilometrów jednak robie a 2000zł to też już sporo kaski

Pozdrawiam

Wagant ma najlepszy stosunek osprzętu do ceny. Bije treka i meridę.

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

Napisano

Meridy są bardzo drogie, szczególnie niskie modele. Do roweru trekingowego ajwaj rama nie jest potrzebna, wystarczy żeby nie pękła, a odkąd jestem na forum nie słychać, żeby Romety pękały... W ogóle jakie producenta by nie wziął ramy trekingowe nie pękają. Pękanie ram to raczej domena rowerów MTB, gdzie ewentualne błędy przy projektowaniu czy wykonaniu odbijają się czkawką.

Wysłane z mojego OV-Steelcore10III przy użyciu Tapatalka

Napisano

Nie ma co sie bać Rometa, nie wiem skąd przekonanie że Merida czy inny Trek w takim modelu zaproponuje lepszą rame.

Wyrwiesz rometa za 4 stówki mniej niż unibike, za różnice możesz troche powybrzydzać i dobrać sobie siodło, kierownice,pedały lub pomyśleć o jakimś powietrzu z przodu.

Za 400 masz już NRX http://www.skleprowerowy-duda.pl/pl/p/Amortyzator-SR-Suntour-SF13-NRX-D-LO-700C/5907

Jedyna zaleta unibike to przednia przerzutka która możesz zmienić za małą kase.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...