Skocz do zawartości

[do 1400] Kands 1300vsKross X9

yanek

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie interesuje mnie róznica miedzy tymi dwoma rowerumi ;) Kandsa mam za 1300zł a Krossa za 1400 .

Za wszelkie info porady bede mocno wdzięczny .

Napisano

Ojej :)

Amorek - W Kandsie o klasę lepszy... ale, ten u krossa ma blokadę (która kands ma tylko w wersji z tarczami)

P przód - W Kandsie o 2 klasy lepsza

P tył - w Krossie o 1 klasę lepsza

Manetki - w Kandsie lepsze, ale ciężko stwierdzić o ile, bo jedno to samodzielne, a drugie klamkomanetki

Hamulce - lepsze w Krossie

Korba - lepsza w Kandsie

Napisano

jezeli chodzi o krossa z 2014 to,ja juz wolal by, levela a2 xD

Sory,ale za 2k katalogowo to jedna wielka pomylka,ladowac marketowe podzespoly,hydrauliki budżetowe,uginacz bez blokady...

w a2 masz lepsze manetki ,korbe,suport,amorek z blokada, oraz 1,5cm podkladek a nie 5(   o losie :(   ) rama ma bardziej sportową i nowoczesną geometrie i wygląd.

To jest bardziej rekreacyjne.

Moim zdaniem lepiej nie miec tych hydraulikówp a miec rame która bedzie swietna podstawa do modyfikacji,a miec lepszą korbe z suportem(octalnik) markowe opony,klase wyższy amorek z blokada,....

Twój wybór.A do tego dochodzi fakt ze krossa na 99% msz u siebie w miescie,podjezdzasz i ci wszystko robią,niestety kands nie,kandsa musial bys przez neta kupic i tu jak juz ci pan z krossa nie dokreci pedalów to leci,jego wina i ci to robi,a przez neta nic ci nie zrobią.

Napisano

za 1550zł mogę mieć Levela A3 co sadzicie ?? oczywiście to 2013r . Mogę jeszcze poczekać ale chyba juz ceny niżej nie spadną i nie utarguje się więcej :( a może sie okazać ze nie bedzie już odpowiedniej wielkości ramy czy koloru bo ten Level w białym malowaniu średnio mi się podoba ;) ale moze sie myle i na przełomie luty/marzec ceny spadna jeszcze :D 

Napisano

Jeśli za taką kasę możesz mieć nówkę A3, to nie widzę powodu by go nie brać (o ile jesteś przygotowany na geometrię ramy). Dużo taniej już raczej nie będzie, a rowerkowi za te pieniądze bardzo ciężko coś zarzucić.

Napisano

Heh nie tak łatwo kupić rowerek :( Level A3 mi sie bardzo podoba ale moge mieć A4 za 1650zł czyli 100zł wiecej niz za A3 :D tez rocznik 2013 co robić brać A 3 za 1550 czy A4 za 1650 ?? róznica w cenie nie wielka ale czy opłacalna ?? bardziej mi sie podoba malowanie A3 ;) 

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...