tolan Napisano 20 Października 2013 Napisano 20 Października 2013 Witam. Mam pytanko dot. w/w sztycy....Po zakupie i montażu w rowerku sztyca działała ok. Miała luz osiowy ok 2mm tak jak wszystkie tego typu i delikatny "sag" ok 2-3mm. Po jakimś czasie zaczeła zapadać sie na ok 2 cm. Oczywiście reklamowałem ją i zostało to uznane bez problemu. Wymieniono mi kardridż i oddano. Zamontowałem i zonk...znowu to samo "sag" 2 cm??? Co z tym zrobić? Reklamować? Co radzicie?
Tomash Napisano 20 Października 2013 Napisano 20 Października 2013 Jak raz ci uznano reklamację, to ja bym reklamował po raz drugi. Takie rzeczy nie powinny się dziać ze sztycą - mój KS po sezonie użytkowania nie wykazuje żadnych tego typu objawów, nawet o mm. Wiem, że ludzie w Reverbach mieli podobne problemy i jakoś to rozwiązywali poprzez domowy serwis (poszukaj na forum enduro trophy), ale o Giancie pierwszy raz słyszę. Uważam jednak, że jeśli jest gwarancja to należy z niej korzystać, a nie chałupniczo ingerować w sztycę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.