Gość Napisano 12 Października 2013 Napisano 12 Października 2013 Witam! Chciałem się was zapytać czy to normalne że jedno z ramion korby jest bliżej tylnych widełek drugie dalej? Mierząc od otworu na pedały do przedniego trójkąta tak samo prawa strona jest bliżej Rower Giant Anthem Mufa suportu 68mm Założyłem 2 podkładki 2,5mm z prawej strony 1 podkładkę 2.5mm z lewej tak jak jest napisane w instrukcji Mimo to jestem zaniepokojony tą różnicą, po wpięciu buta do pedała jest podobnie prawy but jest bliżej tylych widełek. Jak jest u was? czy odstęp ma być identyczny po obydwóch stronach
szliri Napisano 12 Października 2013 Napisano 12 Października 2013 To normalne nie masz czym się przejmować.
llancer Napisano 13 Października 2013 Napisano 13 Października 2013 chyba ze cos bylo pomieszane i masz prawie ramie 175 a lewe 170 (ja mam równe)
1415chris Napisano 13 Października 2013 Napisano 13 Października 2013 Jak masz ramę z symetrycznymi widełkami, odstęp pomiędzy ramionami korby i widełkami powinien być równy. Przy asymetrycznej ramie, będzie różny. Sprawdź dystans nie od butów ale od ramion korby lub pedałów. Może bloki masz nierówno ustawione.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.