Skocz do zawartości

[700-800]Univega HT500

jules77

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.Zainteresowany jestem zakupem tego roweru Univega HT500 w cenie 799 zl.Ciekaw jestem czy jest to dobra oferta ze wzgledu,że niedawno były dużo drozsze.

RAMA
26" Univega MTB, alloy, Zero Stack 
WIDELEC
SR SUNTOUR XCT V2 LOCKOUT
HAMULCE
Tektro, V-Brake, alloy
KLAMKI HAMULCA
Shimano STI
OBRĘCZE
Double Wall Yak, 559-19, alloy
PIASTY
przód alloy, sealed, QR, tył alloy, sealed
OPONY
SCHWALBE 26x2,125
SIODŁO
Velo VL 1205
SZTYCA
Black Comp, patent, alloy
MOSTEK
Black Comp, alloy, A-Head
KIEROWNICA Black Comp Riserbar, alloy
STERY zintegrowane na łożyskach CANE CREAK
KORBA SR Suntour XCC-102, 42-34-24 z.
KASETA SHIMANO HG40 11-34 Z 8B
PRZERZUTKI PRZÓD SHIMANO C-050/ TYŁ SHIMANO DEORE
MANETKI
Shimano STI
SUPORT kartridż, uszczelniony THUN
PEDAŁA PLASTIK VP
WAGA 14 kg całość
Napisano

Za 799 raczej nic lepszego nowego nie dostaniesz. Jak na rower bardzo budżetowy jest przyzwoity i skoro nie chcesz dopłacić do tych 1050zł na Kandsa to ten HT będzie dobrym wyborem.

Napisano

Za 799 raczej nic lepszego nowego nie dostaniesz. Jak na rower bardzo budżetowy jest przyzwoity i skoro nie chcesz dopłacić do tych 1050zł na Kandsa to ten HT będzie dobrym wyborem.

Kands nadal jest moim faworytem i 200-300 zl nie ma znaczenia,szukam tylko innych opcji a,że wybór ze względu na porę roku jest teraz większy w tym przedziale cenowym to spoglądam od czasu do czasu na promocję.

Napisano

No to tak orientacyjnie, Kands 1300 ma lepsze:

- amortyzator (o 1 klasę)

- korbę (o 2 klasy)

- manetki (o 2-3 klasy)

- przednią przerzutkę (o 3 klasy)

HT500 od Kandsa 1300 ma lepsze:

- tylną przerzutkę (o 1 klasę)

- mostek

- może opony

Ciężko mi stwierdzić co to za koła w tym HT, ani piasty ani obręcze nie wyglądają z opisu/wyglądu zbyt solidnie, ale to nic nie musi znaczyć.

No i Kands 1300 jest mocno przetestowany i na forum jest sporo opinii, a o Univega/HT wiadomo niewiele. Co jednak nie znaczy, że za 800zł nie jest to przyzwoita oferta.

Napisano

No to tak orientacyjnie, Kands 1300 ma lepsze:

- amortyzator (o 1 klasę)

- korbę (o 2 klasy)

- manetki (o 2-3 klasy)

- przednią przerzutkę (o 3 klasy)

HT500 od Kandsa 1300 ma lepsze:

- tylną przerzutkę (o 1 klasę)

- mostek

- może opony

Ciężko mi stwierdzić co to za koła w tym HT, ani piasty ani obręcze nie wyglądają z opisu/wyglądu zbyt solidnie, ale to nic nie musi znaczyć.

No i Kands 1300 jest mocno przetestowany i na forum jest sporo opinii, a o Univega/HT wiadomo niewiele. Co jednak nie znaczy, że za 800zł nie jest to przyzwoita oferta.

http://allegro.pl/mtb-26-rower-univega-ht-500-deore-suntour-wyprz-i3622670585.html

Link do tej aukcji.Wychodzi na to,że wymieniając  te podzespoły które są lepsze w kands cena zaraz się wyrówna ale to co można wymienić nie sprawia problemu.W tym przypadku zostaje kwestia ramy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...