krojek Napisano 24 Września 2013 Napisano 24 Września 2013 Witam, potrzebuje waszej pomocy w doborze roweru. Aktualnie jeżdżę na starym górskim rowerze (kilkuletni), po lasach, ulicach, zjeżdżam z górek w lasach i w ogóle. (tak bardziej terenowo). Mam 165cm wzrostu i ważę 50kg. Myślałem o rowerze Kross Hexagon X6 2013 ale nie jestem w 100% pewien czy nadaje sie do takiej typu jazdy, może znacie inne lepsze w tej granicy cenowej? (do 1700zł). Pozdrawiam i z góry dziękuje za wypowiedź w tym temacie.
bikertom Napisano 25 Września 2013 Napisano 25 Września 2013 Obejrzyj sobie Rockridera 5.3 w Decathlonie - rower ma bardzo dobry stosunek osprzętu do ceny. Dla mnie nie podpasowała geometria ramy, ale za te pieniądze ten osprzęt i rama z dożywotnią gwarancją to niezły deal. Zostanie ci jeszcze stówa na licznik i jakieś lampki.
nemo2009 Napisano 30 Września 2013 Napisano 30 Września 2013 Ten rower zaspokoi twoje potrzeby w 100 %. Mam 165cm wzrostu i ważę 50kg. http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-romet-jolene-3.0-2011.html
Tadeus Napisano 30 Września 2013 Napisano 30 Września 2013 Popieram przedmówcę. Nie ma powodu, by obecnie, gdy jest tyle świetnych przecen, kupować coś w cenie katalogowej. Ten Jolene z linka zdecydowanie cię zadowoli, a i rama powinna być dobra
krojek Napisano 2 Października 2013 Autor Napisano 2 Października 2013 A co sądzicie o RockRider 5.3 i Kross Hexagon X6 2013 ??Teraz nie ma co oglądać przecen bo rower i tak dopiero w grudniu będę kupował.
patrykreset Napisano 2 Października 2013 Napisano 2 Października 2013 Dac lepiej 100 zl wiecej i masz kross level a4 z 2013
Tadeus Napisano 2 Października 2013 Napisano 2 Października 2013 Hexagony to lipa. Już od paru sezonów mają beznadziejny stosunek ceny do jakości (oczywiście od nich wiele osób zaczynało karierę rowerową, więc będą je zachwalali pod niebiosa - niestety nie ma jednak żadnych racjonalnych powodów by uznać je za opłacalne). Proponuję zapytać o rower wtedy kiedy będziesz go kupował. Jeśli bierzesz pod uwagę zakup przez internet to spokojnie możesz oszczędzić parę stówek na fajnej promocji.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.