Skocz do zawartości

[do 1700] Kross Hexagon x6 czy Romet Rambler 6.0

djpits

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Szukam rowerku do 1700 (obecnie są wyprzedaże), mam do wyboru albo Krossa Hexagona X6 ew. X9 albo Rometa Ramblera 6.0.  

Jazda czasem po lesie, głownie asfalt i szosy, miasto, jeżdżę dość ostro więc dobre hamulce są ważne (jak na razie V-brakei mi wystarczały)

Interesuje mnie który ma lepszy osprzęt, i dłużej "wytrzyma" :)

Myślałem nad niewielką dopłatą by mieć hydrauliczne hamulce, ale stwierdzam ,że w sumie po co mi to, przynajmniej te z linką chyba samemu łatwo naprawić (wymienić linkę)

Raczej nic innego mnie nie interesuje - chyba ,że faktycznie coś lepszego (nowego) jest w tej cenie

Napisano

Polecam Ramblera 6 ja kupiłem w promocji za 1149 i naprawde solidny rowerek, co to tarczówek mechanicznych to nie można się doczepić do niczego hamują jak żyleta . Z czystym sumieniem polecam Ramblera i na allegro nówke można dostać za ok 1200 . Ale to twój wybór ;) Też miałem taki dylemat ale jednak zdecydowały finanse i chyba dobrze bo nie żałuje jestem miło zaskoczony moim rowerkiem. 

Na korzyść ramblera przemawia jeszcze osprzęt alivio oprócz przedniej przerzutki.

Napisano

a który ma lepsze hamulce / osprzęt? - bo chyba to najważniejsze poza ramą :)

oba mają te same hamulce i amortyzator przedni , ale reszta jest przewagą rometu. I oczywiście Romet tańszy.

Napisano

gdzieś doczytałem że nie ma sensu pakować się przy mojej jeździe w tarczówki, no ale ciężko znaleźć w cenie ponad 1400zł z V-brakee... heh

O dziwo te z tarczówkami są 2 KG LŻEJSZE !

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...