djpits Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 Szukam rowerku do 1700 (obecnie są wyprzedaże), mam do wyboru albo Krossa Hexagona X6 ew. X9 albo Rometa Ramblera 6.0. Jazda czasem po lesie, głownie asfalt i szosy, miasto, jeżdżę dość ostro więc dobre hamulce są ważne (jak na razie V-brakei mi wystarczały) Interesuje mnie który ma lepszy osprzęt, i dłużej "wytrzyma" Myślałem nad niewielką dopłatą by mieć hydrauliczne hamulce, ale stwierdzam ,że w sumie po co mi to, przynajmniej te z linką chyba samemu łatwo naprawić (wymienić linkę) Raczej nic innego mnie nie interesuje - chyba ,że faktycznie coś lepszego (nowego) jest w tej cenie
maciej93z Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 Polecam Ramblera 6 ja kupiłem w promocji za 1149 i naprawde solidny rowerek, co to tarczówek mechanicznych to nie można się doczepić do niczego hamują jak żyleta . Z czystym sumieniem polecam Ramblera i na allegro nówke można dostać za ok 1200 . Ale to twój wybór Też miałem taki dylemat ale jednak zdecydowały finanse i chyba dobrze bo nie żałuje jestem miło zaskoczony moim rowerkiem. Na korzyść ramblera przemawia jeszcze osprzęt alivio oprócz przedniej przerzutki.
djpits Napisano 9 Września 2013 Autor Napisano 9 Września 2013 a który ma lepsze hamulce / osprzęt? - bo chyba to najważniejsze poza ramą
maciej93z Napisano 9 Września 2013 Napisano 9 Września 2013 a który ma lepsze hamulce / osprzęt? - bo chyba to najważniejsze poza ramą oba mają te same hamulce i amortyzator przedni , ale reszta jest przewagą rometu. I oczywiście Romet tańszy.
djpits Napisano 9 Września 2013 Autor Napisano 9 Września 2013 gdzieś doczytałem że nie ma sensu pakować się przy mojej jeździe w tarczówki, no ale ciężko znaleźć w cenie ponad 1400zł z V-brakee... heh O dziwo te z tarczówkami są 2 KG LŻEJSZE !
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.