Skocz do zawartości

[Manetka] xt lewa- dziwne ustawienie cyngli

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

posiadam zestaw manetek xt m770 3x9. W prawej jest wszystko tak jak ma być, ale w lewej jest sprawa która mnie trochę denerwuje i jest niezbyt wygodna. Nie wiem, czy utrafiłem taki model czy co. W każdym razie, wajcha w manetce lewej którą się zrzuca bieg w dół, ma trochę mały skok- wystarczy leciutko nacisnąć i przerzutka zeskakuje. Dodatkowo, jest trochę tak jakby "schowana" i muszę bardziej sięgać palcem żeby bieg zrzucić niż w manetce prawej. To samo tyczy się wajchy do wrzucania biegu w górę (tej srebrnej :P). Jest ona za bardzo wychylona "do mnie", tzn jest "bardziej prostopadle" do kierownicy niż w prawej manetce. I w konsekwencji muszę dosyć daleko sięgać kciukiem żeby ten bieg wrzucić. Utrafiłem taki model, czy to jest normalne w manetkach xt? Da się to jakoś wyregulować? Bo mimo wszystko trochę mi to przeszkadza.

Pozdrawiam 

Napisano

Mam takie same manetki i u mnie lewa manetka posiada taki sam opór jak prawa manetka, czyli nie ma możliwości aby przypadkowo zrzucić bieg. Należy ją wcisnąć, pokonać opór i dopiero potem manetka "cyknie" i bieg zrzucony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...