AdamJedzie Napisano 3 Maja 2015 Udostępnij Napisano 3 Maja 2015 Facet śpi a jakiś łysy lokalny Contador w spodenkach z zajęć WF-u od młodszego brata do roweru mu się przymierza: - "No będzie mi pasował" - myśli sobie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrewwojownik Napisano 4 Maja 2015 Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 @Stu I nici z mojej dzisiejszej regeneracji, za to 3:13 pod górkę zrobiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 4 Maja 2015 Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 no nieźle, od ronda do bażanta? świetny wynik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrewwojownik Napisano 4 Maja 2015 Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Ano, nawet Stu objechałem Normalnie sobie medal z ziemniaka przybije na ramie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 4 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2015 Chyba z kartofla...Andrzej co Ty za granicą jesteś? Ta czasy ładne dzisiaj wykreciles, bodajże az 3 PRy zrobiłeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrisu8381 Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Jeździ ktoś jutro w Parku w okolicach 16? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 5 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Jutro jest IC! Chodź z nami, sprawdzisz nogę! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrisu8381 Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Właśnie szukam alternatywy dla IC ;-) btw. Wiem po paru IC że noga słaba ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadeoooo Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Stu, wybierasz sie na IC? Jutro IC na 18 jak coś ktoś - ja raczej kręce w parku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 IC za późno jak dla mnie. Nawet w lipcu już było ciemno jak się wracało. Czekam na te czwartki grodzieckie. Jutro może coś pokręcę sie na rowerze. Dziś zrobiłem generalne czyszczenie roweru. Zmieniłem łańcuch na jesienny, bo był najkrótszy. Co ciekawe ten wiosenny zrobił tylko 2.5kkm i zrobił się o milimetr dłuższy od tego jesiennego, który zrobił 4kkm. Widać przytyłem po zimie. Trzeba zacząć jeździć bardziej siłowo. I trenować Erzuruma . Szczególnie umiejętności w samrkaniu bez użycia rąk. W sumie coś dla Andrzeja, bo on kurczowo trzyma kierownicę i nie ma kiedy smarkać. Na park... coraz cięzej się wybrac. No ale 3:13 zrobić podjazd. no dla mnie nie osiągalne. Gratulacje Andrzeju Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
chrisu8381 Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Na IC ciemno? Nie zdarzyło mi się a przyjeżdżam w ogonie. W środy jest o 17 chyba że coś się zmieniło... Miło będzie zrobić park bo dłuższej przerwie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markovsky Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Od jutra IC startuje o 18:00 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrewwojownik Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Ale Adam do siebie jeszcze ma kawałek całkiem spory. Poćwiczę, poćwiczę smarkanie bez rąk, ale trochę ryzykowne, bo czasem mi potrafi na chwile się w głowie zawrócić jak dmuchnę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Adamie, jak zaczniesz jeździć z większą kadencją jak to robi Stu i jak ja go naśladuję to i łańcuch trochę dłużej pociągnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Wiesz, z tego co piszą w innych tematach jak "kącik szosowy" to moje łańcuchy są pancerne. Po za tym z tego co czytałem to bywa, że dwa "takie same" łańcuchy ten samo model w Shimono potrafią mieć różne długości. Róźnica milimetra pewnie. Co na całości stanowi poniżej 1 promila więc pewnie mieści się w granicach normy. No wziąłem sobie do serca rady tak zwanych "znawców" rowerowych. Według wszelkich prawideł łańcuch zaczyna robić się "niegrzeczny" i niszczyć ząbki jak przekracza 0.75% wyciągniecia. Moje trzy ultegry mają wg moich obliczeń 0.50% dopiero więc niby nic nie niszczę. Oczywiście jest to nieprawdą, bo na zębach już widać nacisk jaki idzie. Nie ma tragedii ale po 25 tysiacach pewnie będe wymieniał blat. A za 5kk koronkę 18 i 17, z tego co widzę w internecie można je kupić oddzielnie za 1/3 ceny kasety. Za to nadal śmiać mi się chce jak czytam wypowiedzi, że ktos w sklepier radzi zmianę łańcucha przy 300km. Ja smaruję raz na tydzień, a czyszczę gruntownie co dwa. Chętnie poczytam wasze opinie jak to robicie w WPKiW. edit - no tak z IC to prawda bywało, że wracałem na 21 lub później, a jak rano się idzie do pracy to nie za bardzo pasuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrewwojownik Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 No ja dokładnie to samo robie, cisne na jednym łańcuchu aż kasetę zajadę... Jakieś 5 tys km wychodzi. Czyszczę co dwa tygodnie (bez ściągania i rozkuwania), chyba że gdzieś w błocie mocno jechałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Markovsky Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 Ja jeżdże na jednym łańcuchu , czyszcze co dwa tygodnie. Z tego co widze to piszą tu sami mocniejsi kolarze , ale pewnie jeżdżą po parku takie osoby jak ja ( jeżdże czysto amatorsko , średnie kolo 20-25km/h) i mysle ze smialo moglyby sie rowniez wypowiedziec Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gari97 Napisano 5 Maja 2015 Udostępnij Napisano 5 Maja 2015 @markovsky po to jest temat żeby ludzi którzy jeżdżą po parku pisali nie liczy się to czy jeździsz szybko czy wolno ważne jest to że ci się chce wyjść a nie siedzieć przed telewizorem i chodować bojler Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ambon Napisano 6 Maja 2015 Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 Ja na IC się dziś wybieram, ktoś "z wpkiw" też jedzie? W niedziele chętnie na jakąś "wycieczkę" się wybiorę, palny sa już jakies? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erzurum Napisano 6 Maja 2015 Udostępnij Napisano 6 Maja 2015 ja jestem chętny w niedzielę 100+ w tempie 27 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stujumper Napisano 8 Maja 2015 Autor Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Panowie, a moze w sobotę zrobimy wycieczkę bo ma byc lepsza pogoda? Ps. Dawno nikt nie chwalił sie czasem na pętli, wiec teraz moja kolej, oficjalnie 10:02s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AdamJedzie Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Ja dziś spróbuje https://www.strava.com/segments/9362673?filter=overall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadeoooo Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 Zgadza się - jeżeli ma dopisać pogoda, to większa szansa na suchą jazde jest w sobote Jestem chętny na start o 10.00 jutro, srednia 27 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ambon Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 W sobote odpadam, jakby w niedziele była pogoda i tez byscie jechali to się piszę. A dziś ktoś coś po 16? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amadeoooo Napisano 8 Maja 2015 Udostępnij Napisano 8 Maja 2015 17.30 bede Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.