Skocz do zawartości

Niebezpieczne Continental Tour Ride

AVC

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja tylko dla bezpieczeństwa chciałbym przestrzec przed oponami Continental Tour Ride, przez które niedawno miałem wypadek, na szczęście w kasku i bez większych kontuzji choć 30 min nie pamiętam co się działo po upadku. Zainstalował mi je i polecał na każdą nawierzchnię serwis Gianata do używanego z powodzeniem od kilku lat świetnego roweru Giant X Sport 1 (28' x 1,75) ale okazało się, że nie nadają się ani na ścieżki rowerowe bo wpadają w łączenia między kostkami brukowymi ani na asfalt (są wolnejsze od opon z kostkowanym bieżnikiem np. Schwalbe Smart Sam) ani na bezdroża (na nich miałem upadek bo nie miały trzymania bocznego bieżnika na trawie) no chyba, że to podróbki bo firma uznana w przemyśle samochodowym.

Napisano

1) Zmień format tematu, bo mod zaraz go usunie.

2) Opisz co się stało z oponami... Pękła, rozpruła się czy coś w tym rodzaju. Oponę trzeba traktować zgodnie z jej przeznaczeniem. Z pewnością ta opona nie jest przeznaczona do "szaleństw". Nie widzę nic co mogłoby przeczyć temu co powiedzieli Ci w serwisie. Być może Ty opacznie ich zrozumiałeś.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...