UncleHoward Napisano 4 Września 2013 Napisano 4 Września 2013 Witam Kupiłem rower, scott scale 970, jak łatwo sprawdzić iż hamulce to Shimano BR-M395 Disc 180/F and 160/R mm Rotor, z czego nie rozumiem ani słowa. Problem jest spory, odbiera mi całą przyjemność z jazdy, dotyczy hamulca przedniego koła, najzwyczajniej wydaje strasznie denerwujące dzięki, ocieranie klocków o tarcze, dzięki wielu poradnikom udało mi się zażegnać problem w 50 %. Przy kręcenie kołem na sucho wszystko z punktu mechaniki wyglądało zadowalająco jednak przy zjazdach powyżej 25 km/h lekkie skręcenie kierownicą kończyło się przeraźliwym tarciem tarczy o klocki, do tego przy większym nacisku na pedały i uniesieniu dup**a dźwięk się potęgował w cykliczne trtrtrt...trtrtrtr....trtrtr. Od czego mamy serwisy, udałem się z nadzieją że za chwilkę wrócę do domu z ustabilizowaną psychiką, Pan stwierdził koło do centrowania, skasował 10 zł, nie chciało mi się jechać z gwarancją do sklepu bardziej oddalonego, czy wo gule to obejmuje? Pojechałem na pierwszą górkę i ciągle to samo, wróciłem a Pan rozłożył ręce. Jutro chce jechać do sklepu gdzie zakupiłem rower, jednak chciałbym się dowiedzieć trochę na temat natury problemu?
kporys Napisano 4 Września 2013 Napisano 4 Września 2013 Raczej centra i hamulec tarczowy mają nie wiele wspólnego, bo tarcza kręci się w jednej płaszczyźnie z piastą a nie obręczą. Jesteś 10zł do tyłu. Jedź gdzie kupiłeś rower i poproś żeby to zrobili.
Piksel Napisano 4 Września 2013 Napisano 4 Września 2013 Temat został usunięty. Prawdopodobna przyczyna usunięcia: - pkt 2b regulaminu - brak klamrowego nazewnictwa tematu - podobny temat już istnieje - narusza inne postanowienia i zasady regulaminu forum lub/i polityki prywatności. Regulamin forum: http://www.forumrowerowe.org/topic/9018-zasady-pisania/
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.